Tampere Wine Fest järjestetään aivan ydinkeskustassa osoitteessa Olympia kortteli, Satakunnankatu 10. Aukioloajat perjantaina 27.4. kello 1630-2100 ja lauantaina 28.4. kello 1400-2100.

Ainutlaatuinen tilaisuus osallistua yhteen Suomen suurimmista viinitapahtumista tänä vuonna. Maisteltavana on lähes 100 viinitilan tuotteet. Paikalla on viinien maahantuojia sekä lähes 50 viinitilan edustajaa, viinintekijää ja alan ammattilaista.

Erinomainen tilaisuus tavata harrastajia ja ammattilaisia samassa paikassa.

Tampere Wine Fest tapahtumassa on myös lukuisia erikseen varattavia, maksullisia viinitasting tilaisuuksia. Muutamat näistä on jo loppuunmyyty, mutta tilaa löytyy hyvin vielä kun toimii nopeasti.

Kaikki tämä löytyy www.tamperewinefest.com sivuilta !

Mainittavia teemoja

ovat mm

Saksalaisten viinien asiantuntija Pentti Nikulan setti, jossa hän tuo esille saksalaisten viinien laatuluokituksia. Kahden saksalaisen rypälelajikkeen Rieslingin ja Spätburgunderin myötä hän perehdyttää läsnäolijat etenkin VDP luokituksen ja VDP Grosses Gewächs-luokituksen eroihin.

Erinomainen mahdollisuus saada viimeistä tietoa saksalaisista raikkaista ja maukkaista huippuviineistä. Lauantaina 28.4. kello 14 ja paikkana Tampereen Vinoteque.

Hollantilainen Toskanan alueen guru Fred Nijhuis myös Tampereella

Perjantaina 27.4. Vinoteekissa Toskanan maakunnan erityisosaaja paikalla. Fred Nijhuis opastaa ja maistattaa kuuden eri viinitilan tuotteita, kolmea eri laatuluokkaa Chianti Classico alueelta.

Erinomainen tilaisuus ensinnäkin maistaa tuotteita seuraavilta tuottajilta: Monteraponi, Querciabella, Badia e Coltibuono, Castello di Monsanto, Castellare di Castellina, Fontodi sekä Le Miccine. Tilaisuudessa verrataan Annata, Riserva sekä Gran Selezione laatuja.

Fred on kävelevä tietokirja mitä tulee Chianti alueen viineihin. Erinomainen tilaisuus kuulla hänen tarinaansa sekä oppia uutta Toskanan maakunnan upeista viineistä.

Perjantaina 27.4. kello 16 ja paikkana Tampereen Vinoteque.

Tampere Wine Fest tapahtumaan liittyy oleellisesti myös ravintoloiden Winemaker´s Dinner tilaisuudet.

Hyvän ruoan ystäville myös tiedoksi että perjantaina 27.4. Ravintola C tarjoilee sveitsiläistä teemaa, Ravintola LiV tuo vivahteet Italian Basilikatasta ja Ravintola Henriks puolestaan Piemontesta.

Kussakin paikassa viinitilojen edustajat paikalla ! Asiantuntemusta löytyy niin keittiön kuin viinien puolelta.