Aikaisemmin olen kirjoittanut Woodzee-aurinkolaseista jotka valmistetaan kalifornialaisen Mondavin viinitilan käyttämistä tammisista viinitynnyreistä.

Nyt Uudesta Seelannista löytyy pari kaveria jotka ovat ryhtyneet tekemään rullalautoja käytetyistä viinitynnyreistä.

Indigo Greenlawn ja Wills Rowen firma The Paper Rain Project valmistaa lautoja käytössä olleista ranskalaisista tammitynnyreistä.

*****

Tunnetko baarimikon nimeltä Salvatore Calabrese !

Yksi maailman tunnetuimpia baarimikkoja pallollamme. Hän on kehittänyt neljän vuosikymmenen aikana useita suosioon nousseita drinkkejä.

Calabrese jättää Lontoon Playboy Clubin ja muuttaa Hong Kongiin ! Sama suunta tuntuu olevan drinkki kuin viini ihmisilläkin ?

Viisi vuotta hän loihti Martinit ja vastaavat Lontoon Mayfairin Playboy Clubilla, joka sijaitsee kymmenen minuutin kävelyn päässä 67 Pall Mall klubiltamme.

Calabrese on avannut menestyviä klubeja Lontoon lisäksi Los Angelesissa, Las Vegasissa ja nyt on Hong Kongin vuoro.

Samainen kaveri oli myös pitkään maailman kalleimman cocktailin miksaaja. Likööri-konjakki drinkki vuonna 2012 maksoi vaatimattomat 7700 € pär drinkki !!!

Sittemmin Guinnesin kirjan merkintöjä hallitsee australialainen Joel Hefferman, jonka the Winston drinkki maksaa 11500 € !

Calabrese muistaa varmaan koko elämänsä tilanteen jossa hänen käsistään lipsahti yli 200 000 euron hintainen 1700-luvun konjakkipullo lattialle ja mäsäksi. Tämä siis viihdemaailman tähtien edessä.

*****

World Baijiu Day

Mitä on Baijiu ? Kiinalaista riisistä tuotettua tislattua alkoholijuomaa.

Baijiu on maailman eniten juotu alkoholi, mutta kovin vähän tunnettu Kiinan ulkopuolella. Laatuja on useita, terästankissa kypsytettyja kahdesti tislattuja aina puutynnyreissä kypsytettyihin ja viidesti tislattuihin. Baiju vastaa kolmannesta koko maailman väkevän alkoholin markkinoista.

Virallisesti Maailman Baijiu-päivä on tänä vuonna maanantaina

8. elokuuta.

Maailmalla järjestetään useita cocktail kilpailuita, ruoka-annosten joissa käytetään mukana baijua kilpailuita.

worldbaijiuday.com

*****

Champagne Cattier on ensimmäinen tuottaja joka ryhtyy valmistamaan giniä Champagnessa kasvaneista rypäleistä.

Hyvä ystäväni ja joidenkin lukijoidenkin Vinexpo mm messuilla tapaama Cattierin tj Philippe Bienvenue on jo jonkin aikaa tiiminsä kanssa funtsinut miksei samppanjan tuottajan ”hylätyistä” rypäleistä voisi valmistaa jotain hyödyllistä, ja niinpä he ovat päättäneet tuottaa giniä.

Tuote valmistetaan Lontoossa Cattierin toimittamista rypäleistä. Tuote ei tule myyntiin samppanjapullossa vaikkakin samppanjapullokorkki toimii stopparina.

Alunperin ideana oli tuottaa vodkaa, mutta myöhemmin todettiin että gin on huomattavasti paremmin arvostettu tällä hetkellä. Cattierin tuleva gin on ensimmäinen samppanjatalon gin.

Champagne Cattier tuottaa mm amerikkalaisen räppäri Jay-Z´n Armand de Brignac samppanjaa sekä pariisilaisen ravintola Maxim´sin samppanjan.

*****

Stolichnayan uusi tuote gluteeni-vapaa vodka

valmistetaan 88 % maissista ja 12 % tattarista ja tulee markkinoille ensin USAssa ensi kuussa. Raaka-aineet tulevat Tambovin alueelta Venäjältä ja kolminkertainen tislaus tehdään Stolin Talviksen tislaamossa jonka jälkeen suodatetaan neljä kertaa hiekan ja koivuhiilen läpi. Seuraavaksi sekoitetaan lähdeveteen Latvian Balzamin tuottajan tiloissa Riikassa.

Stolichnayan nykyomistajka on luxemburgilainen SPI Group, jonka puolestaan omistaa venäläinen miljardööri Yuri Shefler.

*****

Euroopan suurin viinivarasto ja jakelukeskus kasvoi entisestään, kun Euroopan suurin viininpullotuslinjasto aloitti toimintansa. Kuuden pullotuslinjan kapasiteetti on 1200 pulloa MINUUTISSA. Nykyisin tehtävien työtuntien mukaan 600 miljoonaa pulloa vuodessa.

Bristolissa sijaitseva Accolade Park pullottaa mm Hardy´s, Banrock Station, Echo Falls, Kumala brändien viinit.

*****

Espanjan maajoukkueen kantaviin hahmoihin lukeutuva jalkapalloseura Barcelonan pelaaja Andres Iniesta ryhtyy aktiivisesti markkinoimaan perheensä tuottamia viinejä maailmalla.

Andresin isän José Antonion 1990-luvulla perustama viinitila Bodega Iniesta sijaitsee Castilla La Manchan alueella oli aluksi 10 hehtaarin kokoinen, mutta kun poika solmi 16-vuotiaana sopimuksen FC Barcelonan kanssa hän auttoi perhettä ostamaan 300 ha lisää viljelyalaa.

Kaikkiaan Andresin omistamalla tilalla on kokonaispinta-ala yli 400 ha ja pääosin kasvatettavat rypäleet ovat Macabeo, Bobal, Graciano, Chardonnay, Petit Verdot ja Sauvignon Blanc.

Iniesta on Espanjan maajoukkueen kalustoon kuuluva pelaaja. Hyvä muistaa että juuri Andres Iniesta oli pelaaja joka teki maalin 116. minuutilla kun Espanja voitti World Cupin Johannesburgissa vuonna 2010.

Heidän viinitilansa on nyt DO Manchuelan suurin tuottaja ja pullottaa 1,2 miljoonaa pulloa vuodessa.

*****

McDonalds Itävallassa tarjoaa Euro 2016 furisfaneille ilmaiset oluet.

McDonald’s ravintolat Itävallassa tarjoaa ilmaisen six-packin olutta Euro 2016 kannattajille jotka eivät päässeet Ranskaan katsomaan kisoja.

Tämä etu tarjolla kaikille, jotka ostavat ruokaa 20€ edestä. Tämä siis home delivery asiakkaille. Mäkki haluaa näin saada joka kotiin kisatunnelman. Tämä kaikki yhteistyössä Wienissä toimivan Ottakringer Breweryn kanssa.

Tämä tarjous on voimassa myös Saksassa, Ranskassa, Kreikassa, Portugalissa ja Etelä-Koreassa. Ja poikkeuksena on Lillen kaupunki Ranskassa, jossa alkoholin myynti on kielletty siellä pelattavina pelipäivinä, johtuen fanien huligoinnista.

*****

Katharina Fladung on Saksan hiljattain kruunattu viiniprinsessa, ja toimii jatkossa German Wine Institute’s kansainvälisenä lähettiläänä.

Fladung on kotoisin Rheingausta ja opiskelee parhaillaan International Wine Business linjalla Geisenheimin yliopistossa.

Hänen ensimmäinen upea edustustehtävänsä oli Hong Kongissa järjestetyt Riesling viikot.