Lisää todisteita antiikin ajan viinintekemisestä löydetty Georgiasta !

Nyt on löydetty todisteita siitä että Georgiassa on tuotettu viiniä 8000 vuotta sitten.

Georgian National Museum on tiedottanut että viininsiemeniä, jotka ovat peräisin 6000 eKr on löydetty Gadachrili Goran alueelta, maan lounaisosasta.

Arkeologisia kaivauksia on tehty Imirin kylän alueella Kvemo Kartli alueella jo vuodesta 2014 ja esiin on tullut lukuisia esineitä viininviljelyyn ja tuottamiseen liittyen.

Tutkimuksissa on ollut asiantuntijoita useista maista mm Tanskasta ja Kanadasta.

Tulokset eivät ole ainoastaan viininviljelyä koskevia, vaan useita maanviljelyn muitakin mielenkiintoisia tietoja on pystytty nyt keräämään ko aikakaudelta.

*****

Chapel Down tuottaa myös brandyä

Englantilainen viinitila Chapel Down tuottaa myös tislettä ja lanseerasi hiljattain 23-vuotiaan brandyn joka on tuotettu Kentin alueella kasvaneista rypäleistä.

Pulloja on 2000 kpl ja yksikköhintana 150£, rypälelajikkeena Seyval Blanc vuosikertaa 1991 ja sitä on kypsytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä 23 vuotta. Vuonna 1991 viljelykset kuuluivat Lamberthurstin tilalle jonka silloin omisti F1 kuski Kenneth McAlpine. Tislauksen teki Julian Temperley Somersetissä vuonna 1992.

*****

Tilit sekaisin

Vähintään 500,000 litraa viiniä kadonnut ranskalaisesta viiniosuuskunnasta Roussillonissa.

Ranskan valtion tarkastusvaliokunta on löytänyt lähellä Perpignania sijaitsevan Cave Cooperative de Trouillasin tankit tyhjänä. Määrän rahallinen arvo on hyvinkin reilut miljoona euroa ja valtion menettämät arvonlisäverot 250 000€.

Kysymys onkin onko tämä määrä viiniä myyty niinsanotusti tiskin alta.

*****

37 uutta viinitilaa vuonna 2015 Englannissa !

Englantilaisten viinien menestyksen kasvu lisää yrittäjien määrää huikeasti vuosittain. Viimeisen viiden vuoden aikana on aloittanut 170 uutta viinitilaa Brittein saarella.

Englantilaisten viinien vienti oli viime vuonna 4,5 miljoonaa euroa ja sen arvellaan kasvavan vuoteen 2020 mennessä yli 42 miljoonan euron.

Englannissa myytävien kuohuviinien vuotuinen myynti ensikertaa yli miljardin punnan (1,4 miljaria euroa).

Määrä on kaksinkertaistunut vuodesta 2012 !

*****

Yöpakkaset sivalsivat

Loiren laakson tämän vuoden viinisadosta pois ainakin 30%.

Muutamilla viljelypalstoilla mitattiin Loiren laaksossa, Burgundyssä sekä Languedocissa jopa -6 asteen pakkasia. Pahiten on kärsinyt Touraine, Nantais ja Sathnen alueet, joissa osa tiloista on menettänyt 80 % tämän vuoden sadostaan.

Tämä ei ole ainoastaan viljelijöiden ongelma, sillä tämä tuo runsaasti myös kausityöttömyyttä alueelle.

*****

Tiananmen verilöylyn etiketit baiju-pulloissa

Kiinalainen mies, ex-sotilas Sichuanista on pidätetty laitettuaan Tiananmenin 4.6.1989 tapahtuneen verilöylyn tapahtumiin liittyviä kuvia ja tekstejä olut- ja riisiviina pulloihin ja sen jälkeen netin chat palstoille.

Tämä nyt on kovin vähäistä, mutta te jotka matkustatte Venetsian suuntaan esimerkiksi Jesolon rannoille. Katsokaahan millaisia viini ja olutpulloja Italiassa myydään !

Etiketeissä esiintyvät hyvinkin – Adolf Hitler ja Il Duce Mussolini. Kun kysyin paikalliselta kauppiaalta, eikö hävetä, hän sanoi että nämä pullot käyvät kaupaksi todella hyvin. Hän ei halua poistaa niitä hyllyiltään. Tämä siis viinikaupoissa ja supermarketeissa. Uskomatonta että Italian tai EU´n viranomaiset sallivat tällaiset etiketit.

*****

Osteria Francescana äänestetty maailman parhaaksi ravintolaksi

Pienenpieni ravintola sijaitsee Modenassa pohjois-Italiassa.

Tätä 3-Michelin tähden paikkaa pyörittää rajoja rikkova Chef Massimo Bottura, joka nyt vaihtoi viimevuotisen kakkospaikkansa Gironan El Celler de Can Rocan kanssa.

Bottura oli harjoittelijana mm Alain Ducassen ja Ferran Adriàn ravintoloissa.

Tässä 28-paikkaisessa ravintolassa Bottura pyrkii tuomaan lapsuudenaikaisia muistoja esiin, ja jokainen listan annoksista kertoo jonkin tarinan.

Yksi suosituimmista annoksista hänen ravintolassaan on Five Ages of Parmigiano Reggiano, jossa mukana on juustoa kypsytys-iältään 18-50 kk ja kunkin juuston lämpötila on eri.

Rene Redzepin Noma Kööpenhaminassa lipsahti sijalle viisi, Central - Perun pääkaupungissa sijoittui neljänneksi ja New Yorkin Eleven Madison Park kolmanneksi.

Espanjalaisia 10-kärkilistalla oli kolme.

Omat suosikkini Aasiassa ja Etelä-Afrikassa pysyivät listalle edelleen, eli The Test Kitchen, Kap-kaupungissa sekä Gaggan ja Nahm, Bangkokissa.

Kaksi kertaa mailman parhaaksi listattu ravintola El Celler de Can Roca koillis-Espanjasta avaa pop-up ravintolan Lontoossa neljäksi päiväksi elokuun alussa.

Veljekset Joan, Joseph ja Jordi Roca pitävät ravintolaa Lontoon Piccadillyllä Hotel Cafe Royalin Domino ravintolassa elokuun 2-5 päivinä.

Valitettavasti dinnerille kutsutaan – espanjalainen finanssialan yritys BBVA on tempauksen takana ja heidän kutsumat vieraat saavat nauttia mm Iberian maitopossusta, hiilloksella grillatuista kuningasravuista. Mutta vieraat maksavat oman ateriansa – 150 puntaa juomineen.

*****

Viini shampoo

Julkimoiden hiusmuotoilija John Blaine on lanseerannut hiustenhoitosarjan, jossa on käytetty punaviinitiivistettä.

Tuotesarjaa markkinoidaan nimellä Vine de la Vie.

Kaikissa tuotteissa on polyfenoleita, joiden on todettu hoitavan ja vahvistavan hiuksia. Blainen mukaan nämä perusaineet myös pitävät luonnollisen kirkkaan värin hiuksissa paremmin.

*****

Paavi : ”Häät ilman viiniä on hämmentäviä”

Paavi Francis on julkisesti (viikkopuheessaan 8. kesäkuuta) todennut että häät, jossa viini loppuu tai sitä ei ole laisinkaan ovat hyvin hämmentäviä. Viini edustaa juhlan yltäkylläisyyttä ja juhlan iloa. Kuvitelkaapa hääjuhlia, joissa juodaan ainoastaan teetä.

Epävirallisten tilastojen mukaan Vatikaanissa juodaan viiniä enemmän asukaslukuun nähden kuin missään muualla maailman kolkassa.

Nykyinen Paavi on argentiinalainen (ja sukujuuret Piemontessa, Italiassa) ja hänen aikanaan kirkollisviini tulee Argentiinasta Mendozan, San Juanin, La Riojan, Catamarcan, Saltan, Neuquén sekä Río Negron viinialueilta.