Ranskalaiset viinintekijät avasivat hanat

 

ja päästivät Espanjasta tulleiden tankkiautojen lastin valumaan tielle. Rekoissa oli tankit täynnä viiniä ! Ja syynä tähän oli lisääntynyt viinin maahantuonti.

 

Tämä kaikki tapahtui n 15 km Espanjan ja Ranskan väliseltä rajalta lähellä Perpignanin kaupunkia, kun 150 viininviljelijää sulkivat tien ja pysäyttivät rekat ja sitten päästivät lastin valumaan asfaltille.

 

Viisi säiliöautoa kuljetti kaikkiaan 70 000 litraa viiniä.

 

Tähän tilanteeseen on tultu varsinkin kun tilastot kertovat että Ranska on suurin Espanjan viinien myyntikohde, vuonna 2014 jo 580 miljoonaa litraa. Samana vuonna Espanja nousi tilastoissa maailman suurimmaksi viinintuottajaksi – 51 miljoonaa hehtolitraa.

 

Ranskalaisten viinintuottajien mukaan Espanjassa valmistettu viini ei vastaa EU lainsäädäntöä ja heidän mukaansa Ranskassa ei kukaan tuota niin aliarvoista viiniä.

 

* * * * *

 

LA Dodgers basketball tiimi Yhdysvalloissa on ottanut myyntiin omat viinit.

 

Santa Barbara Syrah ja Chardonnay sekä Paso Robles Cabernet Sauvignon tuotetaan Qupén viinitilalla.

 

Viinintekijä Bob Lindquist tekee kutakin viiniä 1100 laatikollista ja viinien hinnat ovat hieman päälle 20€ pullolta. Myynti keskittyy eteläiseen Kaliforniaan.

 

Toinen “naapuri” baseball tiimi on myynyt jo jonkin aikaa perinteisellä tavalla tuotettua kuohuviiniä valmistajan ollessa Mumm Napa.

 

* * * * *

 

Italialaiset ovat solmineet mielenkiintoisen sopimuksen Alibaban Mr Jack Ma´n kanssa.

 

Herra Ma´n web-kauppa aikoo kymmenkertaistaa italialaisten viinien kaupan Kiinassa. Tarkoituksena on ensisijaisesti auttaa pieniä viinintuottajia. Aiesopimus kirjoitettiin Veronassa Italian pääministerin Matteo Renzin ja Jack Man kesken.

 

Italiassa on lähes 56000 viinin tuottajaa ja yli 85 % heistä tuottaa vähemmän kuin 10 000 pulloa vuodessa.

 

* * * * *

 

Amerikkalaisten turistien määrä Kuubassa on huikeassa nousussa (77 % vuodessa) – ja se puolestaan aiheuttaa mm olutpulaa kaupoissa ja ravintoloissa.

 

Esimerkiksi kuun alussa kuubalaiset panimot saivat tilauksia 33 miljoonan laatikon/korin edestä viikossa ja tuotanto ei yllä tähän, joten tuonti kukoistaa, mm tunnettu merkki Bucanero on tuomassa 3 miljoonaa laatikkoa Dominikaanisesta tasavallasta.

 

* * * * *

Freixenet on saanut ostotarjouksen !

Kerrotaan että Espanjan suurin kuohuviini – cava tuottaja Freixenet on saanut tarjouksen tulla ostetuksi sen jälkeen kun yrityksen myynti laski lähes 6 % ja tuotto laski viime tilikaudella peräti 71 %.

Tarjouksen takana on tiettävästi saksalainen Henkell & Co.

Vuonna 1861 perustettu Freixenet omistaa 18 viinitiloaa kolmella mantereella ja onkin yksi Espanjan tunnetuimmista viini-brändeistä.

Wiesbadenissa päämajaa pitävä Henkell (Dr Oetker gruppiin kuuluva) omistaa lukuisia Sekt, Champagne, Prosecco ja Cava tuottajia.

Freixenetin omistaa Ferrer- perustajaperheen kolme sukuhaaraa. Jose Ferrer ja hänen neljä lastaan omistavat 42%  ja Hevia Ferrer veljekset 29%. Ja Bonet Ferrerin perhe loput 29%.

 

* * * * *

Intia jäädytti Mallya’n diplomaatti passin

Olen aikaisemminkin kirjoittanut intialaisesta Vijay Mallyasta. Entisestä United Spirits firman ja konkurssiin menneen Kingfisher lentoyhtiön omistajasta sekä Intian Senaatin jäsenestä.

Nyt hänen liikkumisensa hankaloituu sillä Intia on jäädyttänyt hänen passinsa. Mies majailee todennäköisesti Britanniassa ja on luvannut maksaa 600 miljoonaa veloistaan kun rahoituslaitokset vaativat 13 miljardia.

Hänen yksinen suihkukone oli takavarikossa Mumbain kentällä jonkin aikaa ennenkuin se huutokaupattiin ja sittemmin romutettiin. Pitänee lentää reittikoneilla jatkossa ?

Viranomaiset arvioivat että ”hukkuneet” rahavarat on sijoitettu kiinteistöihin eri puolilla maailmaa.

 

* * * * *

40% Burgundy viinitiloista kärsi huhtikuun lopussa olleista pakkaskeleistä

Puolet tiloista on saattanut menettää yli 30 % viljelyksistään ja neljännes tuottajista jopa 70 % tämän vuoden sadostaan.

 

* * * * *

Bändit liikkeellä

Motörhead on brändännyt omalla nimellään siideriä !

Brittien heavy metalli bändi Motörhead lanseerasi siiderin nimeltään Snaggletooth. Siideri tuotetaan Worcestershiressä Dabinet, Michelin ja jälkiruokaomenoista.

Status Quo lanseerasi oluen !

Status Quo duo Francis Rossi ja Rick Parfitt ovat kehittäneet paikallisen Hobson Brewery tuottajan kanssa ‘Dog Of Two Head’ oluen. Samaan aikaan myyntiin tulee myös siideri nimeltään ”Down Down”.

 

* * * * *

Jalkapallon Premier League on vaihtanut virallista olutmerkkiä ja tehnyt sopimuksen Carling panimon kanssa. Tämä Molson-Coors olutmerkki on virallinen olut-brändi aina 2018/19 kauteen saakka. Näin muutaman vuoden mukana ollut Carlsberg tipahti pois taustajoukoista.

Yhdeksän kuukauden pelikauden aikana on 380 ottelua, joita seurataan 185 maassa keskimäärin 730 miljoonassa kodissa.

Sopimuksen kokonaissummaa ei paljasteta, mutta arvion voi heittää siltä pohjalta mitä tiedetään. Barclays Bank on maksanut viimeisestä 4-vuotisesta sopimuksestaan 120 miljoonaa puntaa.

 

* * * * *

Ilmaista thaimaalaista olutta ja hierontaa

 

Kun kilpailu on kireää niin uudet ideat ovat paikallaan. Thaimaalainen Chang Beer kutsuu eri ostoskeskuksissa käyviä asiakkaita rentoutumaan ja saamaan hetken hierontaa.

Shoppareissa on jättikokoinen, parimetriä halkaisijaltaan oleva Chang-olutpullo, jonka sisälle voi kävellä ja nauttia ammattimaisesta hieronnasta sekä lopuksi kylmästä oluesta. Ja tietenkin kyyti tähän pisteeseen tuodaan kauempaa ostarin sopukoista tuk-tukilla.

Leicesterissä puolestaan mestaruuden voittaneen jalkapallojoukkueen fanit ovat saaneet ilmaista Singha-olutta.

Boonrawd-perheen omistama Singha-olut on ollut sponssorimerkki toisen thaimaalaisen omistaman Leicesterin futisjoukkueen kaudella. Moët & Chandon Champagne oli puolestaan juhla-kupla kun mestaruutta juhlittiin Leicesterissä. Tampereella ja Tapparan pukukopissa suihkutettiin Champagne Tribautin juhlajuomaa !

 

* * * * *

Maailmankuulu viinikirjailija, kolumnisti, viinituomari Steven Spurrier on lanseerannut oman viininsä ! Britti kun on niin toki kyseessä on englantilainen kuohuviini – Bride Valley.

Juoma tuli myyntiin menneellä viikolla kun juhlittiin ‘Judgement of Paris’ 40th vuosijuhlaa. Stevenin kuohuviini on myynnissä tänä vuonna ainoastaan Raymond Vineyardsin viinitilan maisteluhuoneessa/kaupassa hintaan 75 USD per pullo.

Muuhun kauppaan tuotetta saadaan vuoden 2017 aikana.

 

* * * * *

Näyttelijä Jeff Bridgesin $23 miljoonan viinitila myynnissä

Loisteliaan Montecitossa, Santa Barbaran alueella Kaliforniassa sijaitsevan viinitilan hinta putosi 6 miljoonaa taalaa, jotta kauppa varmistuisi.

Vuonna 1988 rakennettu toscana-fiilistyylinen Villa Santa Lucia pitää sisällään kuusi makuuhuonetta. Tilan erillinen vierastalo on 180 m2. Terrasseilta näkymä merelle, uima-allasta, kylpylää, kattoterassia ja mitä kaikkea nyt sitten saakin tuolla hinnalla. Jeff Bridges osti talon parikymmentä vuotta sitten Kenny Logginsilta vajaalla 7 miljoonalla.

Kiinnostuneet voi kysyä Sotheby´n kiinteistö-osastolta.