Geisenheimin yliopiston enologitutkintoa eli viinintekijätutkintoa suorittavien opiskelijoiden yhteistyönä valmistui todella ainutlaatuiset kaksi viiniä tänä syksynä.

Viinillä haluttiin juhlistaa Saksojen yhdistymisen 25 vuotista merkkipäivää.

Lokakuun 3. päivänä tuli kuluneeksi 25 vuotta siitä kun Itä- ja Länsi-Saksa yhdistyivät.

Tämän juhlan kunniaksi professorit Dr Erik Schweickertin ja Dr Jon Hanf johdattivat opiskelijat mielenkiintoisen projektin pariin, jossa kaikilta Saksan 13 eri viinintuottaja-alueelta hankittiin tarvittava rypälemateriaali, josta tehtiin sekoitusviini.

Projektin yksi mielenkiintoinen piirre on että mukana olevien viinitilojen perheen nuori opiskelee Geisenheimissa tai on harjoittelijana ollut kyseisellä tilalla.

Kaikki rypäleet ovat vuosikertaa 2014, joka oli erityisen haasteellinen vuosi voimakkaiden sateiden vuoksi.

Geisenheimin yliopistossa on erittäin laaja-alainen englanninkielinen opiskeluohjelma myös kansainvälisille opiskelijoille ja tätä ohjelmaa vetää juuri professori Hanf.

Näistä koemielessä tuotetuista viineistä Valkoinen Cuvée on tuotettu 60 % Riesling lajikkeesta ja 40 % muista kuten Chardonnay, Silvaner, Scheurebe, Müller-Thurgau, Pinot Blanc ja Solaris.

Punainen Cuvée on puolestaan 90 % Pinot Noir ja loput Domina ja Regent lajikkeista.

Näitä kumpaakin viiniä tuotettiin noin 1000 pulloa, joista merkittävä osa tarjoiltiin liittokansleri Merkelin järjestämissä juhlallisuuksissa lokakuun alussa.

Olin hämmästynyt molempien viinien erinomaisesta puhtaudesta, raikkaudesta ja upeasta tasapainosta. Kummankin viinin kohdalla huomasin pitkän ja maukkaan jälkimaun. Valkoviini oli todella tyypillinen saksalainen Riesling kaikkine perusvivahteineen ja punaviini päärypäleelle ominainen pirteän hapokkuuden, marjamaisuuden ja tanniinien tasapainoinen kokonaisuus.

UPEATA - jatkakaa samaan malliin !