Julkimoiden pakottava tarve lanseerata omaa nimeään kantava alkoholijuoma on loputon.

Pari vuotta sitten George Clooney ja bisnespartneri Rande Gerber toivat tequila merkin “Casamigos” markkinoille – ensin Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Nyt tuote tulee myyntiin myös Euroopassa tämän kevään aikana. Tequilaa tuotetaan kolmea eri makusuuntaa: Casamigos Blanco, Casamigos Reposado sekä Casamigos Añejo.

Englannissa hinnat ovat 60,00-80,00 euron haarukassa per putelli.

Muistin virkistämiseksi jotta tuo herra Gerberillä on tunnetun kaverin lisäksi myös tunnettu vaimo – supermalli Cindy Crawford.

Markkinatilanne ja kilpailu on saanut samppanjantuottaja Moët & Chandonin avaamaan pop-up Champagne koulun Lontoossa.

Moët Academy, joka on “tuotteen” markkinointi nimi opettaa samppanjan ja kuohuviinin eroihin, kalkkipitoisen maaperän tuomiin vivahteisiin, toisen pullokäymiseen ja moniin muihin asiaan kuuluviin seikkoihin.

Puolitoista tuntia kestävä koulutustilaisuus maksaa noin 50 € ja löytyy osoitteesta OXO2 Lontoon Southbankista. Näin siis jos kiinnostaa ja olette Lontoossa 13.-24. huhtikuuta tänä vuonna.

Gordon Ramsay avaa Maze Grill ravintolan samalle paikalle jossa sijaitsi Aubergine ravintola ja jossa hän sai ensimmäiset 2 Michelin tähteään vuonna 1997. Auberginen Ramsay osti vuonna 1993 ja oli paikka jossa tämä maailmalla hyvin tunnettu entinen jalkapalloilija saavutti maineensa. Fulham Roadin poikkikadulla, osoitteessa 11 Park Walk avataan huhtikuussa Maze Grill.

Kuusikymmenpaikkainen grilliravintola tarjoaa asiakkailleen erikoisliharuokia, kalaa ja lintuja jotka pääosin grillataan Josper grillissä. Mutta myös maukkaat sushit ja sashimit ovat listalla.

Ramsay tiettävästi maksoi paikasta reilut 1,5 miljoonaa euroa ja on laittamassa lasikaappiin näytille myös vieraskirjan jonka hän näyttävästi varasti luopuessaan ravintolasta 1998 kun perusti Royal Hospital Road ravintolan.

Uusi ravintola sijaitsee alueella, jossa on useita huippuravintoloita. Muutamissa on käyty itsekin aterialla.

Katsotaan sitten josko Maze olisi seuraavan Lontoon reissun listalla.

Gordon Ramsey yritysryppäässä on tällä hetkellä 13 ravintolaa Brittein saarilla ja 25 ravintolaa muualla maailmassa. Hänen arvostetuin ravintola Gordon Ramsay Lontoossa on pitänyt kolme Michelin tähteään jo reilut 12 vuotta.

Rentoa meininkiä saatiin myös Hong Kongin ravintolamaailmaan kun hän avasi hiljattain Bread Street Kitchenin joka on saanut tutuiltani jo melkoista kiitosta. Sinne siis.

Jälleen uutisia viinien puhelin- ja nettikaupasta. Vuonna 2008 perustettu Bordeaux Fine Wine Ltd on asetettu selvitystilaan ja firman dirikka Kenneth Gundlach on välittömästi tuomittu liiketoimintakieltoon aina vuoteen 2030 saakka.

Gundlach oli saanut maksuja asiakkailtaan yli 13 miljoonalla eurolla ja käytti rahoja estoitta yksityislentoihin, urheiluautoihin, kilpahevosiin, kalliisiin vaatteisiin, kelloihin ja koruihin. Näillä rahoilla tosin olisi pitänyt hankkia parituhatta laatikollista huippuviinejä.

Puhelimeen vastaavan henkilökunnan viinikoulutus hoidettiin parin päivän pikakurssilla, jossa mestarina toimi herra Jordan Belfort.

Näitä huijauksia tapahtuu nyt sen verran usein että kannattaa olla todella tarkkana minne tilauksensa tekee.

Michelin tähdet olut ravintolalle !

Michelin-tähditetty kokki Daniel Burns New Yorkista kehottaa maistelemaan juustoja olueiden kanssa ei viinien. Hänen mielestään oluet sopivat huomattavasti paremmin juustojen kanssa.

Ravintola Luksus jonka Daniel Burns omistaa yhdessä Jeppe Jarnit-Bjergson kanssa on maailman ensimmäinen Michelin tähditetty ravintola jossa tarjoillaan ainoastaan olutta (ja toki alkoholittomat vaihtoehdot)! Pelkästään hanasta löytyy 21 erilaista vaihtoehtoa.

Tämä pieni 26-paikkainen ravintola löytyy osoiteesta 615 Manhattan Ave, Brooklyn. Ja maistelumenu kustantaa 95 taalaa ja siihen olutparit 45 taalaa.

Cono Sur on mukana Tour de France sponsorina ainakin seuraavat kolme vuotta.

Tällä chileläisellä tuottajalla on ollut jo vuosikausia ”Bicicleta” viinit myös Alkon myynnissä. Tällä hetkellä neljä eri viiniä ja hiljattain maistamani Riesling 2014 on todella maukas ja oivallinen viini vaikkapa kevyen iltapalan seuraksi.

Parhaimmillaan äyriäisten ja thaimaalaisen ruoan kanssa. Cono Sur on saavuttanut melkoisen suosion eurooppalaisten pöydässä, vime vuonna myynti nousi esimerkiksi Brittein saarilla 73 %.

Viini maksaa Alkossa 8.98 € - erinomainen hankinta.

Yhä useimmin saamme lukea häiriköivistä lentomatkustajista.

Tähän pyritään vaikuttamaan ja nyt Brittein saarten lentokentillä ryhdytään valvomaan alkoholin myyntiä.

Kolmen viime vuoden aikana väkivaltaiset tilanteet ovat kolminkertaistuneet ja vuonna 2014 niitä kirjattiin 114. Luku lähenee jo Yhdysvaltojen vastaavaa.

Lentokoneissa tapahtuvista hässäköistä yleisimmät tuntuvat olevan pommiuhkaukset, henkilökuntaan kohdistuvat uhkailut, veskissä tupakointi ja ohjaamoon pääsy yritykset, jotka kaikki uskotaan johtuvan pitkälti alkoholista.

Tämä on varmaankin osasyy siihen että useat lentoyhtiöt ovat siirtyneet maksullisiin juomiin ja nyt on tarkkailun alla lentokenttien ravintolat sekä mm erilaiset lounge/klubi tilat, joissa alkoholin noutaminen on oman halun ja sietokyvyn mukainen.

Kiinassa on otettu jo häiriköivien matkustajien musta lista käyttöön ja sen avulla pyritään estämään kyseisten henkilöiden matkustaminen.

Intian luksus-hotelliketju Taj Group uudistanut viinivalikoimaansa kuluttajien vaatimuksiin nojaten.

Viinin kulutus on merkittävässä kasvussa Intiassa. Ja erityisesti asiakkaiden viinituntemus on lisännyt tarvetta panostaa hotelliketjun viinikellareiden laatuun ja valikomaan. Yritysryppään kanssa tiiviisti työskentelevä Treasury Wine Estates on tuotteistanut viinilistan jossa on Penfoldsin, Saint Clairin, Fratellin viinejä. Cabernet/Shiraz punaisella puolella ja Pinot Gris ja Sauvignon Blanc ovat valitut rypälelajikkeet alkuvaiheessa – ja mielestäni sopivatkin intialaisen keittiön kanssa varsin mainiosti.

Tässäkin on hyvä huomioida että pään avaajaana australialaiset, missä laahaavat eurooppalaiset viejät ja markkinoijat ? Nyt olisi korkea aika aktivoitua ja saada hieman agressiivisuutta peliin. Ei tuo Taj-ketju ole ainoa Intiassa oleva hotellirypäs. Muitakin löytyy ja uusia nousee. Nyt vain viinialueiden vientimiehet liikkeelle.

Viime vuonna Australian viinin myynti kasvoi 27 % määrällisesti ja 24 % rahallisesti !

Maaliskuun 7. päivänä Lontoon Bonhamsin huutokauppahuoneella on kaksi varsin etityistä huutokauppakohdetta.

Moët & Chandonin vuodelta 1890 oleva ”sporttinen” hevosvankkuri on pariisilaisen Morelin rakentama ja Veuve Clicquot vastaava, hieman isompi vuodelta 1870 on kaupan.

Kummankin vankkurin huutohinnaksi arvioidaan noin 25 000 € per yksikkö.