Erilaista Giniä tarjolla !

Niille jotka ovat kiinnostuneita nauttimaan eri tuottajien giniä ja erityisesti eri vivahteisia gin-tonic juomia kannattaa suunnata Espanjaan. Vuodesta 2009 alkaen Valenciassa toiminut Doce Gin Club myy tällä hetkellä 518 eri giniä.

Mukana mm ruotsalaista Hvenin saarella valmistettua giniä – joka on muuten tanskalaisen Noma ravintolan ainoa myynnissä oleva gin. Tämän baarin omistaja Javer Borjan ylpeydenaiheita ovat myös useat ginit joita ei valmisteta enään.

Yhdysvallat pitää viinimarkkinat kasvussa

Bloombergin mukaan USA on mailman suurin viinimarkkina - ainakin vuoteen 2018 saakka. Markkinoiden arvioidaan kasvavan rapakon takana 11 % ja saavuttavan 380 miljoonan laatikollisen (á 12 pulloa) myynnin pian.

Kiina oli jo hyvää vauhtia saavuttamassa, mutta globaalin talouden kehityksen jäähtyminen sekä korruption eli lahjojen antamisen tarkkailun vuoksi Kiinan markkinat hyytyivät – ainakin hetkellisesti.

Maailmanlaajuisen viininkulutuksen arvioidaan nousevan 2,51 miljardiin laatikkoon parissa vuodessa.

Odottaville äideille oma kuohuviini !

Pohjois-Carolinassa yrittäjä Carrie Marvin on kehittänyt nolla alkoholia sisältävän kuohuviinin raskaana oleville äideille.

Hänen mielestään odottavilla äideilläkin on oikeus juhlia ja näin on tuotettu australialaisista Muscat rypälelajikkeesta alkoholiton kuplajuoma.

Carlsberg olutta pahvisissa pulloissa ?

World Economic Forum Davosissa, Sveitsissä oli paikkana kun Carlsberg paljasti uuden tuotekehityksen tuloksen.

Maailman ensimmäinen täysin biohajoava puukuidusta valmistettu olutpullo. Tämä on tulosta kolmivuotisesta yhteistyöstä ecoXpac firman, Innovation Fund Denmark sekä Technical University of Denmark kesken.

Lontoolainen Bonhamin huutokauppahuone avaa helmikuussa ravintolan, jossa Tom Kemble toimii pääkokkina ja peräti kaksi Master of Wine -tutkinnon suorittanut vastaavat viinilistasta. Modernia eurooppalaista ruokaa tarjoava ravintola avataan huutokauppahuoneen Mayfairin pääkonttorin yhteyteen New Bond Streetille.

Viinilistasta vastaavat Richard Harvey ja Charlotte Edgecombe ja ainakin 16 eri viiniä on lasiettain saatavilla.

Bonhams lupaa että asiakkailla on mahdollisuus maistaa maailman parhaita viinejä hyvin kohtuuhinnoin. Saas sit nähdä.

Pippa Middleton, viinifriikki ja kuninkaallisten sukulainen on niin innostunut viiniharrastaja ja asiantuntija että on läpäissyt the Wine and Spirit Education Trust’s Level 3 kurssin joulukuussa.

Erinomaisten tulosten johdosta hänelle myönnetäänkin The Bunch palkinto englantilaisten laatuviinikauppiaiden toimesta. Mukana ovat Berry Brothers & Rudd, Adnams, Corney & Barrow, Lea & Sandeman, Tanners sekä Yapp Brothers. Tästä palkinnosta kilpailivat kaikki WSET kandidaatit eri puolilla maailmaa.

Diplomin lisäksi hänelle luovutetaan kuusi laatikollista huippuviiniä arvoltaan £1,500.

Huhujen mukaan Pippa on tulevaisuudessaa myös amerikkalaisen NBC kanavan The Today Show´n viinikriitikko.

Hän harkitsee the Master of Wine kurssin aloittamista.

Villa Maria on nimetty Air New Zealandin ainoaksi viinien toimittajaksi turistiluokassa.

Aikaisemmin valinta tehtiin kaksi kertaa vuodessa tarjouskilpailun mukaan. Aikaisemman systeemin mukaan matkustajat pääsivät maistamaan useamman tuottajan viiniä, mutta lentoyhtiö katsoi ettei vanha systeemi yhtään paremmin auta viiniteollisuutta.

Tämä on varsin erilainen päätös kuin esimerkiksi Emirates lentoyhtiöllä, joka hiljattain osti viiniä 500 miljoonan US taalan edestä.

Kaliforniassa saa taas hanhenmaksaa

Liittovaltion tuomari kumosi osavaltion tiukan lain ankan ja hanhenmaksan myynnistä ja käytöstä ravintoloissa. Kielto pitää edelleen koskien tuotantoa. Ravintoloitsijat ottivat tiedon vastaan mielissään.

Vicky Lau on nimetty Aasian parhaaksi naispuoliseksi keittiömestariksi – kokiksi.

Hän on Hong Kongin Tate Dining Room ravintolan omistaja ja kokki ja hän sai juuri “Veuve Clicquot Asia’s Best Female Chef 2015” -tittelin.

Tämä diplomi on osa Asia´s 50 Best Restaurant –ohjelmaa jonka pääsponsoreita ovat S.Pellegrino ja Acqua Panna.

Lau valmistui ensin graafiseksi designeriksi mutta kiinnostus ja into ruokaa kohtaan sai hänet opiskelijaksi Bangkokissa sijaitsevaan Le Cordon Bleu –kokkikouluun.

Oletteko huomanneet että musiikin korkeat äänet parantaa hapanimelän ruoan makua ja matalat äänet parantavat katkeraa makua.

Heston Blumenthalin The Fat Duck –ravintolassa päivällisvieraat jotka syövät meren antimia kuuntelevat samalla äänitettä meren kuohuista ja kehuvat että makujen kokonaisvaikutelma paranee.

Äänillä kaiketi on vaikutusta - miettikääpä perunalastujen rapsahdusta, hiiliohappoisen juoman poreilusta tulevaa ääntä. Miten tämä vaikuttaa mielikuviimme ja makuihin.

Kuten professori Charles Spence toteaa, tummaa suklaata tai kahvia aterian päätteeksi ja Pavarottin Nessum Dorma soimaan. Näin voidaan vähentää tumman suklaan tai kahvin katkeraa makuvivahdetta.

Kiinalaiset sijoittajat ovat laajentaneet reviiriään

Nyt Etelä-Afrikan Malmesburyn Swartland Wineryn osake-enemmistö on myyty kiinalaiselle tekniikan alan yrittäjä William Wu´lle. Tämä ei olekaan aivan pikkutila, sillä heidän 3600 hehtaarin viiniviljelykset tuottavat 24 miljoonaa pulloa viiniä vuosittain. Herra Wu on aikaisemmin hankkinut osan Paarlissa sijaitsevasta Veenwouden viinitilasta.

Hänen suurin mielenkiinto on maistuvat punaviinit ja kaikki tuotanto suunnitellaan myytäväksi Kiinaan.

Samppanja n vienti 2014 ylitti 4,5 miljardia €.

Australian viinivienti Aasiaan kasvoi viime vuonna 8 %. Kokonaisvienti 1,9 % ja oli yli 700 miljooaa litraa vuonna 2014. Tämän kokonaisarvo on lähes 1,3 miljardia €. Australian huippuviinejä Hong Kong osti 43 % enemmän, Singapore 123 %, ja Malesia 60 %.

Samppanjatalo Piper-Heidsieck on yksinoikeudella elokuva Oscar-juhlien samppanja seuraavat kolme vuotta.

Piperin brut ja rosé on samppanja jota kaadetaan 87. Academy Awards tilaisuuksissa alkaen helmikuun 22. päivä.

Samainen samppanjatalo on ollut jo 20 vuotta Cannesin filmifestivaalien virallinen tuottaja.

The Comité Champagne on vahvistanut että vuoden 2014 sadosta saatavaaa tuotantomäärää saadaan nostaa aikaisemmasta suuren kysynnän vuoksi. Tämän vuoden myynnin oletetaan saavuttavan vähintään 307 miljoonan pullon rajan.

Samppanjan myynti on kasvanut noin 1 % ja viime vuonna myytiin lähes 308 miljoonaa pulloa.

Samppanjan tuottajat saavat laittaa kustakin sadosta ns jemmaan tuotettua samppanjaa siltä varalta että edessä on huono satovuosi.

On kuitenkin herännyt kysymys siitä mikä on oikea varaston suuruus ja kuinka sitä säilytetään. Pitää olla laadukkaat säiliöt tai siis tynnyrit ja joskus melkoinen määrä kapasiteettia.

TV-kokki Gordon Ramsay hävisi oikeudessa – viulut tulivat maksamaan £1.6m.

Ramsay allekirjoitti 25 vuoden vuokrasopimuksen Regent Parkin lähellä sijainnutta York & Albany pubiaan varten vuonna 2007 laittaen appiukkonsa Christopher Hutcheson ohjaimiin. Ramsay on väittänyt että appi väärensi hänen nimensä papereihin jossa Ramsaysta tuli liikehuoneiston vuokran henkilökohtainen takaaja.

Tuomarin päätöksen mukaan Ransay oli antanut herra Hutchesonille valtuudet. Tämä on kaiketi ollut yksi syy siihen että Gordonin vaimo Tana ei halua olla missään tekemisissä isänsä ja veljensä kanssa.

Appi ja rouvan veli olivat Ramsayn firmassa duunissa bisness managereina vuoteen 2010 kunnes saivat potkut moninaisista ”vilpeistään”.