Lopullisesta viinistä otetaan pieni osa viiniä ja siitä erotetaan ensin haihtuvat aromit. Tämän jälkeen poistetaan alkoholi jäljellä olevasta hajuttomasta nesteestä. Seuraavaksi poistetut aromit lisätään takaisin ja sitten tämä sekoitetaan alkuperäiseen viiniin ja samalla voidaan alkoholimäärää laskea ja säätää halutuksi.

Kaikki tämä tapahtuu alhaisessa lämpötilassa ja pyörivässä kartiosammiossa. Vettä eikä mitään kemiaa lisätä prosessin aikana.

Tällä hetkellä jo neljännes kalifornian Pinot Noir ja Chardonnay viineistä käyvät läpi tämän prosessin jota ConeTech on kehittänyt jo vuodesta 1991. Tuo vuotuinen määrä Kaliforniassa on siis 9 miljoonaa laatikkoa (á 12 pulloa).

Yrityksellä on nykyään toimintaa myös Chilessä, Espanjassa ja Etelä-Afrikassa.

Tämä teknologia on useiden viinintekijöiden mieleen sillä näin voidaan täyteläisen viinin alkoholipitoisuutta hieman laskea. Toinen käytetty tapahan on suorittaa sadonkorjuu hieman etuajassa jolloin sokeria ja alkoholia ei tule liikaa. Tämä puolestaan usein tekee sen että viinistä tulee ”vihreää” eli terävämpää.

Tätä samaa teknologiaa käytetään myös Uudessa Seelannissa kun halutaan poistaa ruohoista pyratsiinin makua maitoherasta.

Tulevaisuudessa todennäköisesti moisten metodien kustannukset saadaan kohdalleen ja myös paprikassa esiintyvien pyratsiini makuvivahteiden poisto onnistuu myös viinistä ja tuote on entistä miellyttävämpää.

Tämä koskee varsin selvästi esimerkiksi Etelä-Afrikan Cabernet Sauvignon ja Merlot lajikkeista tuotettuja viinejä.

Tällainen kikkailu tekee myös mahdolliseksi sen että esimerkiksi eri viinin uutteesta eristettyä ominaisuutta voidaan lisätä toiseen viiniin ja näin yhtäkkiä 8 euron viini kilpaileekin 20 euron viinin kanssa.

Mutta eikös tässä mennä sitten taas sellaiseen asiaan, jotta onko tässä mitään järkeä, kohta laborantit tekevät viinimme ?