Burgundyssä vuosittain järjestettävä Hospices de Beaune hyväntekeväisyysviinihuutokauppa ylitti 8,8 miljoonan € myynnin viime viikonloppuna. Myynninkasvu huikeat 28 % viime vuoteen verrattuna.

 

Huutokaupassa myytiin 534 tammitynnyrillistä 47 erilaista viiniä.

 

Itse huusin samaisessa huutokaupassa 1990-luvulla muutamaan otteeseen useampiakin tynnyreitä silloisen kotimaani Thaimaan markkinoille.

 

Ideana on siis että huudettavana on tynnyrit ja sillon kun asiakas haluaa ne pullotetaan ja laputetaan sovituilla etiketeillä. Minulla oli aikoinaan tunnusmerkkinä viinitilan omien etikettien ohella pullon kaulassa ”Par sélection Timo Jokinen”.

 

Tänä vuonna tynnyreiden keskihinnaksi tuli 13,750 € ja kun siitä saadaan keskimäärin 288 pullotettua viiniä niin jokainen voi laskea pullon hankintahinnan.

 

Vuosikymmeniä tämä huutokauppa on ollut suunnanantaja Burgundin viinikaupan parissa työskenteleville, joskin on tahoja jotka sanovat ettei pidä paikkansa kun on kyse hyväntekeväisyydestä.

 

Täältä saatavilla euroilla tänä vuonna tuetaan mm Toutes à l´Ecole järjestöä joka rahoittaa tyttöjen koulunkäyntiä Kambodzassa sekä Imagine Foundation organisaatiota joka tutkii perinnöllisiä sairauksia. Toki osa menee myös Hospices de Beaunen, jo 1400-luvulla perustetun organisaation ylläpitoon. Jälkimmäisen perustaja oli Burgundyn herttuan kansleri, Nicolas Rolin.

 

Sotheby´n viiniosaston pomo Jamie Ritchie oli varsin ilahtunut italialaisten viinien menestyksestä huutokaupassa, joka järjestettiin New Yorkissa.

 

Gajan, Giacosan ja Conternon piemontelaiset ovat kirineet huutokauppiaiden mielestä bordeauxilaisten kantaan. Tottahan se että New York on nimenomaan italialaisten kohde.

 

Giancarlo Stanton

Kuka helkkari kaveri on ?

 

Ainakin on varaa nauttia 20 000 taalan samppanjaa – methusalem pullo (6 litraa) Moët & Chandon Nectar Impérial Rosé Leopard Luxury Edition - avattiin Delano Hotellissa Miamissa maanantaina.

 

No ei kaveri sitä itse maksanut vaan paikallinen bilettäjätyttö joka tuntee nimen Julz.

 

Näitä pulloja on tuotettu 60 kpl.

 

Mutta siis kuka tämä herra Stanton oikein on ?

 

Baseball pelaaja joka kirjoitti samaisena päivänä amerikan urheiluhistorian suurimman taalasopimuksen. Summa 325 USAn miljoonaa.

 

Kyllä siinä kelpaa sampanjaa nautiskella vaikka joutuisi maksamaan!