Japanilaista viiniä tarvitaan lisää

 

Japanilainen viinintuottaja Chateau Mercian on päättänyt tuplata nykyiset 21 hehtaarinsa viljelykset johtuen suuresta viinin kysynnästä Japanissa. Tila on Kirin-panimon omistama ja viljelykset sijaitsevat Naganon ja Yamanashin prefektuureissa.

 

Japanin oma viinintuotanto lähestyy jo 450 miljoonan pullon vuosituotantoa ja paikallinen rypälelajike Koshu on saanut hyvää jalansijaa jo Englannissakin, vaikka pullon hinnat ovat 20-30 € tuntumassa.

 

Itävallan kuohuviinit

 

luokitellaan nyt myös kolmiportaisesti. Alemman tason viinien pitää olla Itävallassa tuotettuja ja viinin pitää olla vähintään 9 kuukautta sakkojen kanssa kypsymässä.

 

Toinen tason kuohuviinien pitää olla ns perinteisellä tavalla valmistettuja eli toinen käyminen tapahtuu pullossa samppanjan tavoin. Kaikkien rypäleiden ja viinien pitää tulla Itävallan luokitusalueilta ja kypsyä vähintään 18 kuukautta sakan kanssa.

 

Korkeimmalla tasolla rypäleiden pitää olla yhdeltä ja samalta kasvualueelta, esimerkiksi Langeloisin alueelta ja näiden osalta toisen käymisen jälkeen viiniä pitää kypsyttää sakkojen kanssa vähintään 30 kuukautta.

 

Laadukkaimman kuohuviinin saa päästää myyntiin vasta kolme vuotta sadonkorjuusta.

 

Jokaisella laatuluokalla on myös omat rajoitukset sadonkorjuun, maksimisadon, puristuksen ym suhteen.

 

Austrian Wine Marketing Boardin luokitus astuu voimaan vuosikerrasta 2015 alkaen. Rokkia soittavan ja laulavan markkinointijohtaja Willi Klingerin mukaan tämä on vähintään samaa tasoa oleva luokitus ja valvonta kuin Champagnen ja Franciacortan alueen tuotteissa.

 

Itävallan viinien kokonaistuotannosta noin 10 % on kuohuviiniä ja viime vuosina tuotanto on selvässä kasvussa.

 

Virginie Rolland New Yorkissa

 

 

Tyttö Michel-sedän jalanjäljillä ? Maailman kenties tunnetuimman lentävän viinintekijän veljentytär Virginie on asettunut New Yorkiin ja perustanut oman viininmaahantuontiyrityksen.

 

Hänen mukaansa amerikkalaiset eivät enään tuijota Robert Parkerin 100 pistettä tavoitteleviin viiniluokituksiin vaan uskovat omaan makuunsa. Niinpä Virginien ensimmäiset viinit tulevat - toki Ranskasta – mutta pääosin Languedocista, neljä viiniä on mukana Bordeauxistakin.

 

Yhdysvallat ei kunnioita kansainvälisiä sopimuksia

 

Reutersin uutisen mukaan Yhdysvaltojen viinintuottajat eivät kunnioita WTOn asettamia säädöksiä viinien ja muiden juomien etikettimerkinnöistä, vaan näiden maahantuojat eri puolilla maailmaa joutuvat laittamaan päälle etikettejä, joilla turvata tuotteiden tullikäsittely ja omaan maahan ja myyntiin pääsyn.

 

Nyt Kanada ja Meksiko ovat päättäneet yhdessä tehdä asialle jotain. Viinit ja väkevoitetyt viinit ovat listalla jonka tuotteille aiotaan asettaa 100 % lisävero kun ne tuodaan Kanadaan tai Meksikoon.

 

Viinikellari joka oli Mussolinin pommisuoja

 

on avattu ensimmäistä kertaa yleisölle. Rooman lähellä sijaisteva Villa Torlonia oli Torlonian perheen 1800-luvun alussa rakennuttama huvila jonka suunnitteli Giuseppe Valadier ja puutarhan englantilaisesta ilmeestä vastasi Giuseppe Jappelli.

 

Tarina ei kerro oliko 60-metriä pitkässä kellarissa paljonkin viiniä kun Benito Mussolini sen valtasi itselleen 40-luvulla.

 

Tiesitkö muuten missä maassa juodaan eniten samppanjaa, siis Ranskan jälkeen?

 

Brittein saarilla nautitaan lähes 31 miljoonaa pulloa samppanjaa vuodessa, Yhdysvallat seuraavana 18 miljoonaa pulloa ja sitten Saksa 13 miljoonaa pulloa.

 

Japanilaiset nauttivat eniten tätä kuplajuomaa Aasian maista – lähes 10 miljoonaa pulloa, ja naapurimme ruotsalaiset 2,5 miljoonaa pulloa.

 

Michelin tähdet Hong Kongissa ja Macaolla

 

Yli 60 Hong Kongin ja Macaon ravintolaa sai Michelin luokituksen tämän vuoden arvioinneissa. Yllättävää sinänsä se että Seasons ja Akrame saivat jo nyt tähtensä vaikka olivat olleet avoinna vasta kuukauden. Aikas hätäiset päätökset ? Landmark Orientalin Amber onnistui pitämään kaksi tähteään jo seitsemännen kerran peräkkäin.

 

Entisen kotikaupunkini Hong Kongin ravintolatarjonta on todella monipuolista ja toki myös kirjavaa laadultaan. Mutta mielestäni on todella kivaa, ettei tähtiä saa vain perinteiset ranskalaisopein kokkaavat vaan myös esimerkiksi kiinalaisravintolat. Kaksi kahden tähden uutta ravintolaa, jotka tarjoavat kantonilaista ruokaa ovat Yan Toh Heen sekä Duddell´s.

 

Hong Kongin tähtipaikat poikkeavat melkoisesti japanilaisista vastaavista, ellei muuta niin hinnoiltaan. Honkkarissa voi tähtipaikassa syödä vielä kymmenellä eurolla! Japanissa muuten on Michelin tähtiä enemmän kuin missään muussa maassa. Näemmä halukkaita maksamaan tästäkin.

 

Jäämme odottamaan milloin ensimmäiset tähdet tipahtavat Thaimaan ravintoloille.

 

Snoopy Dogg, amerikkalainen räppäri

 

joka on vuosia nauttinut Armand de Brignac –samppanjasta on päätynyt Brasilian markkinoille ja ryhtynyt markkinoimaan sokeriruoosta tehtyä cachaca Cuca Fresca juomaa. Hän on myös sijoittanut osan varallisuudestaan tähän yritykseen.

 

Australiassa on sekä baarimikot (8200 €) että kapakan alkoholilupien haltija saaneet (4300 €) sakot kuolemantuottamuksesta.

Jalkapalloilija Jason Short nautti baarissa alkoholia siinä määrin, että menehtyi hotellihuoneessa alkoholin ja lääkkeiden yhteisvaikutuksesta.

Baarin ja hotellin valvontakameroiden nauhoitusta todisteena käyttänyt oikeuden tuomari määräsi kaikille osapuolille sakot, koska eivät olleet lopettaneet tarjoilua vaikka asiakas oli erityisen humalassa.

 

Hiljattain edesmenneen Paronitar Mouton Rothschildin poika Philippe Sereys de Rothschild on nimetty yhtymän pääjohtajaksi jatkamaan suvun maineikkaan viinitilan navigointia kovassa kilpailussa. Hän on korkeasti koulutettu Bordeauxin Ecole Supérieure de Commercessa sekä Harvardin yliopistossa.

 

Aperol on useille tuttu Italian lomareissuilta. Aperol on löytänyt Brittein saarilla myynti- ja markkinajujun, sillä Aperolin myynti ona kasvanut viimeisen vuoden aikana huikeat 800 %.

 

Aperoliahan juodaan eniten proseccon ja soodaveden kanssa sekoitettuna drinkkinä. Varsin raikas kesähelteillä!

 

Johtuen tietty siitä seikasta että Aperol kuuluu Campari-konserniin heillä on panoksia markkinointiin, josta viimeisin uutinen on jo alkuvuodesta kuultu yhteistyösoppimus Manchester United jalkapallojoukkueen kanssa.

 

Aperol on ollut markkinoilla jo vuodesta 1919, jolloin se lanseerattiin Padovan kansäinvälisillä messuilla Barbierin veljesten toimesta.