Venäjän alkoholimarkkinatkin muuttumassa

Valmisteverojen korotus, mainontakielto sekä tiukentuva lainsäädäntö vaikuttavat alkoholinmyyntiin ja markkinointiin myös Venäjällä. EUn asettamat sanktiot sekä Venäjän vastavedot eivät juurikaan tilannetta helpota.

Euroopan ja Yhdysvaltojen tuottamaa alkoholia vietiin Venäjälle vuonna 2012 yhteensä 1,6 miljardin euron edestä.

Vuonna 2013 viennin lasku oli yli 5 % ja tänä vuonna asetettujen kauppasanktioiden lisäksi ruplan kurssi on heikentynyt. Kaikki nämä tuovat oman mausteensa alkoholijuomien tuottajien myyntitiimeille.

Ei lihaa

Huippukokki, moninkertainen Michelin tähdillä varustettu Alain Ducasse on tehnyt merkittävän muutoksen ravintolassaan joka sijaitsee Hotel Plaza Athenéen tiloissa Pariisissa.

Ducasse on poistanut lihatuotteet listaltaan. Hän keskittyy nyt tarjoamaan

kevyempää ja eettisemmin tuotettua ruokaa. Listalta löytyy kalaa, viljatuotteita ja vihanneksia.

Pääsommelier Laurent Roucayrol toteaa että on mielenkiintoista suositella erilaisia punaviinejä tuleville annoksille.

Remontin läpikäynyt hotelli ja ravintola on entistä ehompi ja tyylikkäämpi ja aterioinnin hintalappu on kutakuinkin entisellään – kolmen ruokalajin menu, juuston ja jälkiruoan kanssa 380 €. Per nuppi.

Sen lisäksi että liha on poistunut raaka-ainelistalta myös kerma, voi ja sokeri on saanut lähteä keittiöstä.

Uudistettuun ravintolaan tulevat vieraat saavat alkudrinkiksi joko yrttimehun tai vodka snapsin – kristallilasissa tietenkin – ja timantin muotoisen jääpalan kanssa.

Hong Kong

Mikäli matkanne määränpäänä on Hong Kong, niin siellä rämäkkä TV-kokki, Gordon Ramsay avaa lähipäivinä ensimmäisen ravintolansa kaupungissa.

Suositulla illanviettoalueella Lan Kwai Fongissa ensi viikolla virallisesti avattavan ravintolan nimi Bread Street Kitchen. 120 paikkaisen ravintolan miljöö on hieman kuin oltaisiin varastossa kalusteiden ollessa vanhan ja uuden sekoitus.

Tämän uuden paikan pääjehuna toimii Chef Gilles Bosquet, joka oli avaamassa muunmuassa Ramsayn ravintolaa Qatarin pääkaupungissa Dohassa.

Samalla kun olette Hong Konigin suunnalla kannattaa pistäytyä myös Singaporessa. Singaporen Hilton Hotellissa järjestetään perjantaina 19.9. kello 1900 Spink Cellars´n huutokauppa jossa on kohteena mm Louis XIII konjakkia aina 1960-vuosikymmeneltä saakka. Tämä kyseinen konjakkihan on tunnettu huippulaadun ohella myös upeista kristallipulloistaan ja niitä suojaavista lahjalaatikoista.

Rémy Martinin Louis XIII konjakkia tuotettiin ensimmäisen kerran vuonna 1874 ja siitä lähtien se on ollut kuninkaiden ja muiden hallitsijoiden suosiossa.

Huutokaupassa on myös myynnissä Louis XIII Limited Edition joka on valmistettu tämän tuotteen 140 vuotisen historian kunniaksi.

Syyrian viiniä

Tiesitkö muuten että Syyriassakin on viinituotantoa kaiken sotimisen keskellä.

Yksi viinintuottaja on vuonna 2003 perustettu Domaine de Bargylas, jokasijaitsee Latakian maakunnassa ja on kahden veljeksen Sandro ja Karim Saaden tila.

Ensimmäinen viinivuosikerta oli 2006 eli noin 2000 vuotta sen jälkeen kun roomalaiset viljelivät samalla paikalla viinirypäleitä.

Veljekset asuvat pääosan vuodesta parinsadan kilometrin päässä Beirutissa Libanonissa ja heidän syyrialaiset työntekijät vastaavat päivittäisistä toiminnoista.

Alusta alkaen veljesten viinintekokonsulttina on toiminut ranskalainen Stephane Derencourt, jolle Chardonnay, Syrah, Merlot ja Cabernet Sauvignon näytteet toimitetaan Beirutiin taksilla. Tai siis kahdella – rajalla vaihdetaan autoa, ainakin tällä hetkellä.

Vuotuinen 45 000 pullon tuotanto rahdataan vuosittain Egyptin ja Libanonin kautta heidän varastoonsa Antwerpeniin Belgiaan.

Domaine de Bargylasin viinejä voi nauttia mm L’Atelier de Joel Robuchon, Gordon Ramsay’n Claridges sekä the Dorchester Hotellissa Lontoossa.