Olen aikaisemmin kirjoittanut mm Hong Kongissa sijaitsevasta viinintuotantofirmasta, toiminnastaan ja kellarista.

 

Onko uusi trendi nousemassa ? Viiniä ei tehdäkään kasvupaikan läheisyydessä vaan siellä missä on kuluttajat.

 

Tämän tekee mielenkiintoiseksi tulevaisuudessa myös se että voidaan mahdollsesti kokeilla ja kenties saavuttaa maukkaita tuloksia sekoittamalla lajikkeita eri maista ja viinialueilta.

 

Vastaavaa toimintaa löytyy ainakin San Fransiscosta, Portlandista, Seattlesta, New Yorkista, Los Angelesista ja viimeisin aloitti toimintansa Lontoossa.

London Cru (www.londoncru.co.uk) sijaitsee lähellä Earl´s Courtin messukeskusta ja aloitti toimintansa syyskuussa 2012 mutta yleisölle tilat avattiin marraskuussa 2013. Paikalla voi käydä maistamassa tuotettuja viinejä, osallistua ohjattuun viininmaistamistilaisuuteen tai tehdä omat viinit useista eri rypäleistä tuotetuista alkuviineistä.

Viinintekijöiden ”nokkana” toimii australialainen Gavin Monery ja ensimmäisen vuoden tuotanto oli 13 500 pulloa, tämän vuoden tavoitteen ollessa 30 000 pulloa. Monery on toiminut viinintekijänä mm australialaisella biodynaamisella Cullenin tilalla sekä erinomaisella Alex Gambalin tilalla (yksi omia suosikkejani Burgundissa).

 

Tässäpä siis yksi lisävierailukohde Lontoossa, mutta ei pidä unohtaa Vinopolista (www.vinopolis.co.uk).