Olbian kaupungin läheisyydessä on varmaankin rakennettu lähinnä amerikkalaisille, venäläisille ja lähi-idän varakkaille. Valtaisan luxus-projektin taustoilta löytyy mm Prinssi Aga Khanin nimi.

 

En oikein tiennyt minne olen menossa kun sain kutsun Porto Cervo viini- ja Audi Experience autotapahtumaan. Ensimmäisenä iltana saavuttuani Porto Cervon Costa Smeralda Cervo hotelliin olin hieman kuten sanotaan hukassa.

 

Virallinen ohjelma ja tarjoilu alkaisi vasta seuraavana aamuna, mutta koko päivän matkattuani (tässä huomaa jälleen että Suomi ja Tampere on niin pahuksen kaukana). Aamu neljältä ylös ja matkaan ja hotelliin lopulta auringon laskiessa. Nälkähän sitä jo pikkuhiljaa alkoi näköä sumentamaan eli ruokaa pitäisi löytää, mutta majapaikkani hintataso oli sellainen ettei oikein houkutellut. Pieni olut 13,00 ja lasillinen viiniä 30,00 – siis euroa ! Ruokalistaa ei arvannut edes avata.

 

Tässä vaiheessa jo tajusin että tämä paikka ei ole peruspaikallisten sardinialaisten illanistujaisten kohde.

 

No parin kilometrin säteeltä löytyi muutama mielenkiintoinen ravintola löytyikin ja päädyin Slow Food ravintolaan – eihän minulla ollut minnekään kiire. Tämä Ristorante La Petronilla oli todella viihtyisä pikkupaikka jossa näin ennen sesonkia oli ainoastaan pöytiä sisällä. Parikymmentä asiakaspaikkaa käsittävän ravintolan ikkunasta avautui todella upeat näkymät satamaan ja merelle.

 

 

Isäntä tarjoilijana ja emäntä keittiössä päätin maistaa ensin paikallista herkkua eli bottargaa, joka oli mainiota, mutta annos liian suuri. Bottarga on suolattua, kuivattua kalanmätiä, hyvin arvostettua herkkua Välimeren maissa. Jos ei pidä kalan mausta ja hajusta ei kannata kokeilla.

 

 

Tuore ja raikas salaatti hyvän oliiviöljyn ja juuri tehdyn lämpimän leivän kanssa olikin juuri sopiva tähän väliin ja pullo paikallista Piero Mancinin vermentino viiniä maistui.

 

Pääruokana naatiskelin grillatun kala ja äyriäislautasellisen. Kyllä olikin hyvää. Kun on tuoretta, ei paljoa muuta kaipaakaan. Tähän vielä tuplaespresso ja uni maittoi.

 

Lauantai iltana Cervo hotellin alueella sijaitsevat noin 50 muotimyymälää olivat kaiken muun ohella myös viinimaistamisen ydintä. Alueelle tultaessa, lasi käteen ja nauttimaan niin paikallisista kuin kansainvälisistäkin viineistä. Samppanjatuottajiakin oli paikalla puolen tusinaa. Ei tarvinnut pelata maistiaiskuponkien ym maksuvälineiden kanssa, musiikki soi ja kaikki sujui tyylikkäästi aina puoleen yöhön saakka. Ja suolapalojakin sai tarjoilla.

 

Pari päivää Cervo hotellissa ja seuraavaksi tarkistamaan Hotelli Cala di Volpe, toinen Luxury Collection Hotel, Costa Smeraldan alueella. Parinsadan vuoden ilme ja fiilis on saatu todella mielenkiintoiseksi ja miellyttäväksi. Antiikkisesti rakennetut puitteet, elementtien päälle koristellen ja nykytekniikka, niin mikäpäs siinä. Mutta se että näiden molempien hotellien huonehinnat 2000 euroa per yö ja siitä ylös. Tässä Cala di Volpe hotellissa tehtiin koko ajan laajennusta ja torniosaan on valmistumassa sviitti, jonka väitetään olevan Italian kallein hotellihuone per yö valmistuttuaan. Joten sinne sitten varailemaan majapaikkaa kun seuraavaksi menette Sardiniaan.

 

Hyvä myöskin muistä että näiden hotellien shoppailumahdollisuuksiin ei kuulu paikalliset koristeet ja tilpehööri vaan myymälälistalla on mm Louis Vuitton, Christian Dior, YSL, Gucci, Prada, Versace, Pinko, Chai, Christina Ti jne.

Porto Cervo Winefestival 2014

Porto Cervon vuotuinen tapahtuma kerää paikalle Italian kuumimmat mimmit ja kundit – ainakin mitä tulee muotiin. Ja sitten paikalle seuraavaksi saapuvat autourheilun huippunimet näyttävien autojensa kanssa.

Kutsuvieraat saavat saaren kimuraisilla teillä kokeilla parhaan taitonsa mukaan mm Audin listan parhaimpia ja harvinaisempia malleja.

Porto Cervon vuotuinen viinitapahtuma on myös ruokatapahtuma. Paikalle on hankittu useita Italian 1-3 Michelin-tähden saavuttaneita keittiömestareita.

Tänäkin vuonan mm Luigi Taglienti Milanosta ja Enrico Bartolini Monzan kupeesta olivat loihtimassa Sardinian erikoisuuksiin syventyvien menuiden päivälliset kutsuvieraille.

Mielenkiintoisia henkilöitä joita jututin näinä päivinä olivat mm Adua Villa, kaunis italialainen sommelier joka oli esittelemässä ensimmäistä viininovelliaan. Adua toi hyvin esille sen että viini on kuin rakkaus, sitä ei voi selittää vaan se pitää kokea.

Yhden tämänhetken maailman parhaimpiin kuuluvan sommelierin Luca Gardinin kanssa kävimme läpi miten italialaisia viinejä pitäisi tuoda esille kansainväliselle nautiskelijoille.

Tämäkin reissu oli todella mielenkiintoinen, joskin kuten aina näissä Italian tapahtumissa, toivoisin hieman ajallista tehokkuutta mukaan. Perusodotteluun menee aivan liian paljon aikaa.