Tuo mainio saksalainen alue on ollut jo lähes kymmenen vuotta vakikohteeni elo-syyskuun taitteessa. Saalbau-sali Neustadtissa on kaksi viikonloppua MUNDUSVINI-viinikilpailun tanner.

 

Parisataa viinialan ammattilaista eri maailman kolkasta kohtaa toisensa ja maistelevat yli 6000 viiniä ja laittavat ne kategorioittain paremmuusjärjestykseen.

 

Ohjelman oheen jää paljon myös niinsanottua omaa aikaa ja joskus ei yhteinen ohjelma kiinnosta. Niinpä lähikylien ja kaupunkien ravintolat ovat vierailukohteena usein ja silloin tällöin löytyy todellisia helmiä. Vai pitäisikö sanoa herkuttelijan keitaita.

 

Deidesheim on 3700 asukkaan pikkukaupunki Pfalzin viinitiellä. Kaupungin parhaimmistoa ravintoloissa on Deidesheimer Hof sekä Leopold ovat, ainakin mikäli haluaa seurata Michelin opasta. Molemmat ovat tasokkaita, mutta useamman käyntikerran jälkeen totean että ovat ”kylmiä” paikkoja. Alueen muile ravintoloille kuuluvat lämpö, fiilis puuttuu näistä paikoista.

 

Varsinaisesti Deidesheimissa sijaitsevista ravintoloista tässä ehdottomat omat suosikit :

 

 

Restaurant Turm Stübl, Turmstrasse 3

 

Pieni ravintola jossa noin 30 asiakaspaikkaa sisällä. Edullinen, maukas ja hillitty ja ystävällinen palvelu – kotoinen fiilis. Mainio alueen viineistä koostuva viinilista ja voisi jopa sanoa edulliseksi.

 

 

Toinen idyllinen ja lähinnä yhden pariskunnan ylläpitämä ravintola, aivan kirkon kupeessa on Kirchenstübl, Kirschgasse 8. Todella suosittu, aina paikallisia täynnä oleva ravintola, jossa olen mitä parhainta kalaa syönyt. Hyvin lämminhenkinen fiilis jossa talon rouva hoitaa tarjoilua. Täälläkin erinomaiset ja edulliset viinit.

 

 

Viiden kilometrin päässä Deidesheimista löytyy Restaurant Eselsburg (Kurpfalzstraße 62, Neustadt/Mußbach), jonka Anette Ueberschaer hankki itselleen vuonna 2008. Tämä taiteilijapariskunta Fritz ja Ilse Wiedemannin 40 vuoden aikana luoma mielenkiintoinen rakennuskoko- naisuus ihastuttavine sisäpihoineen on nyt Anetten valtakuntaa.

 

Hänen omistama ravintola tarjoaa asiakkailleen paikallisia herkkuja perinteisesti ja mutkattomasti valmistettuna.

 

Kellarista löytyy huippuviinit alueen viinintuottajilta. Tämä oli juuri se paikka jossa ensi kertaa tutustuin Frank Johnin mielettömän hienostuneisin Riesling-viineihin. Ja tarjolla oli useita vuosikertoja, taisimme ensi kerralla maistaa vuosikerrat 2008, 2009, 2010 ja 2011. Tästä asiat sitten etenivät siihen malliin että Frank John oli mukana myös Tampereen Viinimessuilla 2014.

 

Tiesittekö muuten että Keke Rosbergin vuonna 1994 perustama Team Rosberg pitää päämajaansa täällä Neustadt an der Weinstrassen kaupungissa.