Tätä kirjoittaessa ainakin näyttää siltä että talvi oli ja talvi meni. Mutta eihän se nyt niin ole, vielä monta aurinkoista ja kirkasta sekä lumivalkoista päivää on tiedossa. Sellaisina päivinä on niin mukavaa maistella laadukkaita viinejä mukavien ihmisten seurassa.

 

Viime keväänä suosituiksi tulleet Tampere-talon ViiniSoi tilaisuudet jatkuvat jo ensi viikolla ja ensimmäisenä teemana onkin Mozart.

 

Mitäköhän viiniä mahdettiin nauttia Figaron häissä. Sitä tuskin saamme selvitetyksi, mutta ainakin siihen saamme vastauksen tuottaako Mozartin musiikkia kuulevien viinipensaiden rypäleet parempaa viiniä. Tämä siis perjantaina 21. helmikuuta.

 

 

Kaksi viikkoa myöhemmin eli maaliskuun 7. päivänä samaisessa paikassa kurkistetaan Glen Millerin aikaan ja Yhdysvaltojen kieltolain vaikutukseen viinistä nauttineen näkökulmasta.

 

Ja edellisestä ainoastaan muutaman päivän päästä eli keskiviikkona maaliskuun 12. päivänä teemme viinimatkan Kidjon kintereillä Etelä-Afrikasta Ranskaan. Mitä se pitääkään sisällä selviää läsnäolijoille Tampere-talossa.

 

Tamperelaisia viiniharrastajia ja viinistä nauttivia hemmotellaan tänä keväänä myös tulevien Tampereen Viinimessujen päivien aikana.

Tampereen Messujen toista kertaa järjestämät Viinimessut pidetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa huhtikuun 11.-13. päivinä.

 

Kansainväliseen tapahtumaan tulee kotimaisten maahantuojien lisäksi useiden kymmenien viinitilojen sadat viinit maisteltaviksi. Messujen yhteydessä halukkailla on myös mahdollisuus osallistua kotimaisten ja ulkolaisten asiantuntijoiden luentoihin ja maistamistilaisuuksiin. Ja halukkaille ryhmille voidaan räätälöidä vaikkapa oma ohjattu maistamiskierros viinitilojen osastoilla.

 

Tämänvuotisen Viinimessun erikoisuuksia on myös lukuisat herkkuosastot, jossa riittää maistiaisia ja vaikkapa ostettavaksi kotiinvietävää.

 

Samoin uutena tällä kerralla on aukioloajat, sillä perjantaina ja lauantaina halukkaat voivat jatkaa maisteluaan aina kello 2000 saakka.

 

Tällainen pieni ihminen joskus ihmettelee tuota globaalia ilmastonmuutosta. Täällä meillä talvi on enimmäkseen leutoa, ainakin tällä hetkellä, mutta alkuvuosi esimerkiksi toisessa kotimaassani eli Thaimaassa on ollut vuosikymmeniin kylmin. Useilla viinialueilla käydessäni monet ovat valitelleet kylmyyttä joka haittaa viiniviljelyksiä.

 

No, jotain hyötyähän näistä eriskummallisista säämuutoksista on toki nähtävä, ainakin Euroopan viinien useamman vuoden ylijäämävarastot on saatu hyvin kaupattua kuluttajille.

 

Lunta ja aurinkoa odotellessa kannattaa nauttia lasillinen rakkaimpiemme seurassa jotain oikein hyvää. Hapokasta tai makeaa, kevyttä tai täyteläistä – aivan oman maun mukaan.

 

Viinitimo