Huhtikuu tuo tullessaan Tampereelle huikean kansainvälisen viinitapahtuman. Tampereen 2. Viinimessut järjestetään messu ja urheilukeskuksessa eli useimpien tuntemasasa ex-Pirkka-hallissa 11.-13.4.2014.

Kaksi vuotta sitten todelliseen suosioon heti ensi kerralla päässyt viinitapahtuma on entistä ehompi, Näyttelyalaa on huomattavasti enemmän ja mukana on myös useita yrityksiä herkkupuolelta, eli odotettavissa on myös suolaista ja makeaa.

Uutuutena on myös se että perjantai ja lauantai iltana viinimessut ovat avoinna aina kello 2000 saakka. Lopputunnit maistellaan viiniä laadukkaasta musiikista nauttien.

Läsnä on useita osastoja maailman eri viinituottaja-alueilta ja mm Croatian, Etelä-Afrikan ja Italian viinintuottajat ovat hyvin esillä.

Kaikkina kolmena päivänä on tuhti määrä myös ohjattuja viininmaistamistilaisuuksia, ja koko ohjelma tuleekin pian Tampereen Messujen internet sivustolle. Mainittakoon tässä yhteydessä mm Frank Johnin Riesling vertikaali, Piemontelaisten viinintekijöiden Barolo ja Barbaresco pruuvit. Fabio Piccoli on yksi Italian tunnetuimpia viiniguruja ja hänellä on parikin eri maistamistilaisuutta. Etelä-Afrikan, Kroatian ja Libanonin viineistä halukkaat pääsevät myös oppimaan erityisasiantuntijoiden opastuksella. Nämä ohjatut seminaarit-viininmaistamiset ovat kiinnostuneille avoimia tilaisuuksia 10,00-80,00 € lisämaksusta.

Nyt viineistä kiinnostuneiden kannattaa varata koko viikonloppu tähän kutkuttavaan maisteluun.

Tampereella on samaisena viikkona myös muita mainioita tapahtumia sillä Ravintola Tiiliholvissa on Etelä-Afrikkalainen teema ja paikalla myös keittiömestari Marlene van der Westhuizen sekä De Grendelin kellarimestari Charles Hopkins. Ravintola C´n Riesling illassa saksalainen viinintekijä Frank John on paikalla ja maistattaa huikeita viinejään.