Tämän irlantilaisen viinikauppiaan 1700-luvun lopulla perustama Saint-Estephessä sijaitseva huippuviinejä tuottava tila.

Vuonna 1985 tila vaihtoi omistajaa kun Delonin perhe tuli mukaan kuvioon ja isännäksi tuli herra Xavier Gardinier. Tänä päivänä yritystä johtavat ja menestyksestä huolehtivat pojat Thierry, Stéphane ja Laurent.

Vuosikymmenten aikana on tehty valtaisa remontti ja rahaa on mennyt toinenkin säkillinen. Upeaksi on tila saatu kaikilta osin.

Suureksi yllätyksekseni yrityksen toimitusjohtaja ei saapunutkaan kanssamme viinejä maistelemaan vaan paikalla oli omistajaveljessarjan Thierry Gardinier.

Makuhermoja kutkuttavan viininmaistelun jälkeen istahdimme hetkeksi kartanon aulatiloihin ja nautimme lasillisen, tai toisenkin Champagne Billecart Salmon Brut kuohuvaa.

 

Lounaaksi saimme todella maukkaan menu kokonaisuuden :

Gambas grillées

Et petits légumes ”à la croq´”

 Noix de veau de lait rôtie en cocotte

Légumes primeurs

Peche pochée

A la verveine

Ja näiden kanssa viineiksi herra Gardinier oli valinnut Frank Phélan 2008, Château Phélan Ségur 2006 ja 2004 punaviinit.

Aivan kertakaikkisen upea lounas – pitkä sellainen. Tästä ei päivä voi paljoa parantua ! Kiitos ja kumarrus, kaikkien puolesta !

Meinasi aivan unohtua että sama perhe omistaa myös Pariisin maailmankuulun Taillevent ravintolan ja Les 110 de Taillevent bistron, jossa nautimmekin todella maukkaan päivällisen. Tästä aiheessa toisaalla blogissani.