Tutustuin Oeno Lodgen emäntään ja omistaan Isabelle Piotrowskiin Linkedin verkoston kautta ja niinpä päätin majoittua hänen luonaan kun vierailimme pienellä porukalla Bordeauxin VINEXPO messuilla kesäkuussa.

Isabellen ja hänen kanadalaisen miehensä ylläpitämä 1700-luvulta oleva entinen luostari on todella viihtyisä. Ainoastaan neljä vierashuonetta, kaksi alakerrassa ja kaksi yläkerrassa ovat viihtyisiä, siistejä ja rakennus sijaitsee rauhallisen Saint Germain d'Esteuilin maalaiskaupungin laidalla.

Naapurissa on vanha (1300 luvulta) ja arvokkuutta uhkuva kartano ja Crus Bourgeois luokiteltu viinitila Chateau Castera, jonka nykyinen omistaja saksalainen huolinta-alan suurnimi Thomas C. Press on laittanut rakennukset nykyasumiseen tarvittavaan kuntoon.

 

No niin takaisin Oeno lodgeen ja eräs seikka joka pitää mainita erityisesti on Isabellen joka aamu pöytään kattama aamiainen, on yksi parhaista mitä Ranskassa olen nauttinut.

Nautimme maistuvan grillipäivällisen myös mukavassa puutarhassa uima-altaan vieressä olevalla patiolla. Etenkin emännän tekemä salaatti sai osakseen usemmankin seurueemme reseptin kyselyn.

Oeno Lodge on majatalo jota voi suositella ja jonne itsekin tulee mentyä uudestaan seuraavalla Medocin reissulla.