Pariisissa Eiffel-tornin lähettyvillä osoitteessa  5/7, Square Charles Dickens sijaitseva viinimuseo on noin tuhannen neliön tiloissa 1400-luvulla rakennetuissa kellareissa.

Vuodesta 1984 alkaen pysyvä kokoelma on ollut näytteillä viinistä, viininviljelyn historiasta ja viinintuotannosta kiinnostuneille.

Nähtävillä on yli 2 200 esinettä ja nyt museo onkin uudistanut ilmettään melkoisesti. Mielestäni aika freesi fiilis siellä kiertäessä. Oppaanamme toimi museon hengetär Madam Monique Josse.

Museo on perustettu Ranskan hovimestarikillan ja Viiniritariveljeskunnan toimesta. Musee du Vinin tiloissa järjestetään lukuisia eri tasoisia viinikursseja, maistiaisia ja haluttaessa myös lounaita ja päivällisiä. Aikoinaan valikoiden vain ammattilaisille, mutta nykyään myös harrastajille ja asiasta kiinnostuneille.

Samassa osoitteessa  on myös Viiniritareiden kansainvälinen pääkonttori

eli La Fédération Internationale des Confréries Bachiques (F.I.C.B.) joka on perustettu 1964 ja tällä hetkellä jäsenjärjestöjä on 80 eri maassa.

Suomessa toimintaa Tampereella ja Helsingissä, seuraavan juhlallisen ritaroinnin ollessa Suomenlinnassa Helsingissä 31.8.2013.

F.I.C.B.n organisaation presidentti on herra Claude Josse, joka on myös Musee du Vinin ylipäällikkö.

Viinistä kiinnostuneille ehdoton kohde Pariisin reissulla !