Mornyn herttuan entiseen kartanoon  aikoinaan perustettu Ravintola Taillevent on ollut jo vuodesta 1946 alkaen yksi ranskalaisen gastronomian peruskiviä.

Muutama vuosi sitten Château Phélan Ségurin omistama perhe osti Tailleventin ja päättivät perustaa hieman rennomman ravintolan ja avata viinillisen brasserien maineikkaan Fauburg Saint-Honoré –kadun varrelle numeron 195 kohdalle.

Les 110 de Taillevent brasserie on ison veljen eli maailmankuulun tähtiravintola Tailleventin  kevennetty versio. Ravintolan johtaja Olivier Le Guyader kertookin ravintolan perusjujun olevan viineissä. Nimensä mukaan aina on tarjolla 110 erilaista viiniä laseittain. Tämän lisäksi vielä 330 eri viiniä pulloittain, osa niistä tuontiviiniä.

Laseittain halvin viini maksaa 3,50 € ja kallein 98,00 € (Ch Haut Brion 2004).

Keittiömestarit Emile Cotte ja Alain Solivérès yhdessä pääsommelierin kanssa sovittavat kullekin listan 30 ruokalajille neljä eri suosikkiviiniä neljässä eri hintakategoriassa. Asiakas voi sitten lompakon mukaan valita viinin 14 cl, tai mikäli haluaa parikin viiniä valitulle ruokalajille lasinmitta on silloin 7 cl.

Ravintola avataan täsmällisesti kello 1930 ja oven taakse olikin kertynyt jonoa ennen aikojaan.

Kävimme paikalla ennen Lido Cabare –showta ja meillä oli hieman rajallisesti aikaa. Todella tyylikkäästi salin ja keittiön henkilökunta tehtävänsä organisoi eikä kaukaisilla vierailla ollut missään vaiheessa kiireen tuntua. Ruokien valmistus, tarjoilu ja esittely sujui todella tyylikkäästi.

Nautimme alkuun  erikoiselta tuntuvan, mutta todella maistuvan annoksen mustekalaa chorizo-makkaran kanssa ja siihen lasillinen Domaine H. Pellen Meneton-Salon Morogues 2010 viini oli kuin piste iin päällä.

Pääruoaksi paahdettua ankkaa voimakkaasti appelsiiniraasteella höystettynä. Erittäin rapsakka ja todella maukas ankka istui todella hyvin Domaine des Roches Neuves Saumur Champigny La Marginale 2009 viinin kanssa.

Annokset hyvin rakennettuja, maukkaita ja reiluja.

Tänne menemme toistekin !