Viimeisimmät julkimoviinitalliset ovat näyttelijätär Kate Hudson ja sulhasensa, rokkari Matt Bellamy (Muse).

Life & Style lehden mukaan pariskunta oli erityisen tyytyväinen 2010 HudsonBellamy rosé viiniinsä ja ovat nyt päättäneet myydä sitä baareihin ja ravintoloihin. Ensin he myivät laatikoita tutuille ja sukulaisilleen – varmuuden vuoksi.

Seksi ja kuuluisuus myy – mutta ei siitäkään aina huippuhintaa saa. Tämän Jolie ja Pritt saattoivat huomata kun heidän rosé-viiniä voi ostaa jo muutama kuukausi julkistuksen jälkeen ale-hintaan.

Näyttelijäpariskunnan projektissa yhteistyökumppanina on Perrinin perhe jolla on mm Ch Beaucastelin tila. Chateau Miraval -tila on täysin orgaaninen viinitila ja pariskunta Pritt ja Jolie olivat tiukasti mukana kun vuosikerran sekoituksesta päätettiin. Heillä oli myös sormensa pelissä kun ensimmäisen pullotteen etikettiä suunniteltiin. Pullona päätettiin käyttää samanlaista pullukkaa kuin samppanjatalo Ruinart Blanc de Blancs skumpassaan.

 

Tämän rosé-viinin rypäleinä on Cinsault, Grenache, Syrah ja Rolle (eli Vermentino).

Hankin näitä muutaman pullon kesän rientoihin ja ensimmäinen toteamus oli jotta tuoksussa on metsämansikkaa, yrttejä sekä maussa sitruksen vivahteita sekä hyvää hedelmäisyyttä.

Kesällä tulee myyntiin valkoviini ja ensi vuonna punaviini.

Entinen NBA huippukoripalloilija Yao Ming, toi ensimmäisen vuosikertansa 2009 Yao Family Wines Cabernet Sauvignon Reserve markkinoille ja hintalappu oli reilut 500 €.

Kaikesta huolimatta julkisuuden henkilöiden kiinnostus omiin viinitiloihin on lisääntynyt vuosi vuodelta ja viimeisten joukossa on mm räppäri Lil Jon ja jalkapalloilija Lionel Messi.

Useat myös satsaavat rahaa ei pelkästään hankintaansa mutta myös sen ylläpitoon ja laatuun. Tästä on yksi hyvä esimerkki Francis Ford Coppola joka pari vuotta sitten sai Chateau Margauxin Philippe Bascaulesin muuttamaan Kaliforniaan ja ryhtymään Inglenookin tilan tirehtööriksi.

Näyttelijä Sam Neil sijoitti vuonna 1993 Gibbsonissa sijaitseviin tiluksiin ajatuksenaan tehdä viiniä perheelleen ja ystävilleen. Vuosien saatossa hän on hankkinut kaksi muutakin viinitarhaa itselleen. Hänen intohimonsa on Pinot Noir ja onkin nykyään yksi Central Otago alueen parhaista tuottajista.