Bordeauxilainen viinijobbarifirma Bordeaux Wine Selection lanseeraa viiden pullon erikoislajitelmalaatikon Vinexpo-messuilla. Nämä ovat viinejä joille amerikkalainen viinikriitikko Robert Parker on antanut 100 pistettä – eli maksimin.

Viinit ovat 2009 vuosikertaa ja seuraavat tuotteet tulevat tähän ”100/100” boksiin:

Clos Fourtet (St Emilion), Smith Haut Lafitte (Graves), Leoville Poyferré (St Julien), Cos d’Estournel (St Estèphe) ja Pape Clément Blanc (Graves).

 

Jokainen pullo on Robert Parkerin signeeraama ja mukaan tulee myös USB tikku jossa Parker selvittää miksi kyseinen viini on sadan pisteen arvoinen. Ja toki jokainen ostaja saa myös Parkerin perustaman The Wine Advocate lehden vuosikerran. Lehtensä herra tosin jo myi innokkaille (ja rahakkaille)  singaporelaisille ostajille joitakin aikoja sitten. Ja tämä pulloprojekti kuului samaiseen kauppaan siten että Parker ei voi laskuttaa nimensä käytöstä eikä signeerauksen vaivasta mitään.

Kaikenkaikkiaan näitä 5-pullon laatikoita myydään 600 kpl ja hintalappu on 2000,00 €.

Robert Parker antoi vuosikerran 2009 kohdalla sata pistettä kaikkiaan 18 eri viinitilalle, ja ranskalaisen Sud Ouest –lehden artikkelissakaan ei kerrota miksi juuri nuo aikaisemmin mainitut viinin tuottajat pääsivät tähän erityiseen  RP puulaatikkoon ?