On Thaimaan kieltä ja tarkoittaa länsimaalaista ulkolaista – eli siis kalpeanaamaa.

Helsingissä on myös tämän niminen moderni Kaakkois-Aasialaista teemaa ylläpitävä ravintola. Suosittu ja paljon kehuttu, niinpä helmikuun lopussa tarjoutui tilaisuus tutustua paikkaan hieman paremmin, kun olimme Panneen kanssa Helsingissä visiitillä.

Varsin mukavan oloinen ravintola niin ilmapiirin kuin henkilökunnan suhteen.

 

Valitsimme koko pöytäseurueelle saman maistelumenun joka alkoi todella herkullisella Cha Plu (Miang Kam) -lehdellä ja savustetulla ankeriaalla. Seuraavaksi Hamachi (makrilli) sashimi oli myös maukasta. Näihin kahteen ruokalajiin talon sommelierin suositusviini saksalainen riesling passasi oikein hyvin.

Pehmeäkuorinen taskurapuannos olikin sitten äärimmäisen hapan ja ravut sitkeitä – liekö jokin mennyt pieleen keittiössä. Tämän annoksen kanssa viinikään ei toiminut.

Rapea possu, palmusokerikaramellin kanssa oli onnistunut. Ihmetyttää vain se seikka että ruokailussa käytettiin thaimaalaisella tekstillä varustettuja lautasia. Nämä lautaset ovat Thaimaassa käytössä ainoastaan hautajaisissa.

Roti kylläkin maukas, mutta mikähän tässä yhteydessä teki siitä Thai nimeä kantavan. Roti nyt ei ole niinkään thaimaalainen juttu.

Morning glory ja tofu oli maukas versio.

Vasikan poski ´Seremban` oli mehevän upea !! Olisimme voineet nauttia toisenkin annoksen.

Loppuun tarjoiltu `Hola Hola 7` marinoituja hedelmiä oli mielenkiintoinen kooste ja onnistunut illan päätökseen.

Viineistä sommelierin ensimmäinen valinta eli riesling toimi hyvin ja olikin ainoa suositus joka napsahti kohdalleen.

Australian shiraz oli mielestäni todellinen floppi viinin valitsijalle. Ja loppuun jälkiruoan kanssa tarjoiltu USAn Pacific Rimin riesling oli aivan liian pliisu lopettamaan tätä ateriaa.

Farang tuntui olevan hyvin suosittu sekä suomalaisten että ulkolaisten keskuudessa. Kannattaa poiketa ja todennäköisesti tehdä myös pöytävaraus.