Maailmalla on useita todella mielenkiintoisia viinien (ja toki muidenkin juomien) ja ruokien tapahtumia. Yksi parhaimmin järjestetty on kokemukseni mukaan ollut Budapestissä vuosittain järjestettävä VinCE. Tapahtuman priimuksena on alusta alkaen toiminut kaunis unkaritar - Ágnes Németh.

Tänä keväänä 8.-10.maaliskuuta järjestettävä tapahtuma on 4. järjestyksessään.

 

Tänä vuonna tapahtumassa tulee olemaan yli 160 osastoa josta löytyy unkarilaisten viinien ohella myös lukuisten muiden tuottajamaiden parhaimmistoa sekä paikallista herkkua palinkaa ja toki myös konjakkia, armanjakkia jne. Mainiot juustot, salamit, kinkut ja makeat herkut ovat myös maisteltavissa. Tilaisuus järjestetään huippuhotelli

Corinthia Budapestin tiloissa.

Viininmaistamistilaisuuksien vetonauloina ovat puhumassa Jancis Robinsonin (MW) johdolla tusina muita maailman huippuasiantuntijoita. Mukana tänä vuonna löytyy Suomen Tuomas Meriluotokin. Meikäläinen pääsi puhujapönttöön 2011.

Mutta jos ja kun matkaatte Budapestiin, niin ei kannata unohtaa kaupungin erikoisuutta eli ”romkocsmas” paikkoja. Vapaasti ”pubi-rauniot”, ja ne ovat rähjäisissä rakennuksissa, entisissä viemäreissä ja vastaavissa sijaitsevia trendi paikkoja.Vartin kävelymatkan päässä VinCEn tapahtumapaikasta löytyy pitkälti toistakymmentä tällaista pubia. Listoilta löytyy hyvin modernia juotavaa ja hyvää ruokaa.

http://vincebudapest.com/wp-content/uploads/Screen-Shot-2013-01-27-at-12.36.22-PM.png

Nämä paikat eivät pidä ääntä itsestään tai mainosta juurikaan – ne pitää tietää ja löytää. Yksi suosikkipaikoista on Szimpla, josta oheinen kuva !

VinCE tapahtuman yksi erityinen ohjelmanumero on norjalaisten kokkien ”Flying Culinary Circus”. Tämä Bocuse d´Or kultamitalistista ja kahden Michelin tähden kokista sekä heidän 2 kolleegasta koostuva maailmaa kiertävä show-kokkitiimi on saanut erittäin paljon huomiota osakseen viime vuosina huikeista esityksistään .... ja hyvästä ruoastaan.