Bangkokissa vieraillessa kannattaa tutustua myös kaupungin koko ajan laajenevaan viinibaari tarjontaan. Kaupungissa on useita kymmeniä varsin tasokkaita viinibaareja, joissa on hyvinkin tasokas valikoma huippuviinejä kaikkialta maailmasta.

 

 

Yksinmatkaajalle on tosin hieman rajallista sillä useimmat myyvät vain yhtä valko- ja punaviiniä laseittain. Ymmärrettävää kun huomioi viinikulttuurin hennon aseman ja kuuman, kostean ilmaston. Avattujen viinien kunnossapito ei ole aivan sama kuin täällä Euroopan suunnalla.

Mutta piankos tuota nyt porukan saa kasaan tai löytää mukavia paikallisia ystäviä jakamaan yhden tai useamman viinipullon.

Pitkäaikainen ystäväni ja vuoden 1996 Thaimaan parhaaksi sommelieriksi tituleerattu Khun Pairach Intaput on mukana reilun vuoden toimineessa Wine Fusion viinibaari-ravintolassa. Khun Pairach on Acharn eli kunnioitettava opettaja, joka kiertää niin Thaimaassa kuin muuallakin Aasiassa opettamassa ja opastamassa viiniin liittyvissä asioissa, joten hän ei ole paikalla koko ajan mutta ravintolassa on aina paikalla sommelier tutkinnon suorittanut osaaja.

Viikottain he järjestävät myös viinikursseja kiinnostuneille yksityisille tai haluttaessa omille ryhmille. Vertailun vuoksi hyvä mainita että yhden perusviinikurssi-setin hinta on 6900 bahtia eli noin 180,00 € per henkilö.

Wine Fusion on varsin kohtuullinen hinnoiltaan. Pääruoat äyriäisistä australialaiseen pihviin 6,00-10,00 €. Viinit maksavat pääosin 25,00 – 38,00 € per putelli.  Toki kellarista löytyy myös viiniä jonka hintaan pitää lisätä pari nollaa. Jokaisen viinin kanssa pöytään tuodaan lisäinfoa viinistä ja sen ominaisuuksista. 

Hienoa työtä Acharn Pairach !