Italialaisen Toskanan alueen Chianti Classicon viinikonsortion uudeksi presidentiksi on tänään valittu Sergio Zingarelli, Rocca della Macìe viinitilan omistaja. Hän on tämän Italian vanhimman viinintuottajajärjestön 13. presidentti.

Tämä 53 vuotias herra Zingarelli on ollut johtokunnan jäsen jo vuodesta 1995. Hänen viinitilansa on ollut myös useiden vuosien ajan kansainvälisen nuorten oopperalaulajien kilpailupaikkana. Ja hänet tunnetaan taiteen ja oopperan vannoutuneena tukijana ja arvostajana. Harrastuksiinsa hän lukee mm lentopallon, jalkapallon. Myös useiden maratonien kokeneena hän on todellinen urheileva tilallinen – viimeksi New Yorkin maratonin juosseena.

Hänen nimityksensä oli täysin yksimielinen ja niin viininviljelijät, -tekijät kuin muukin alan tuottajat ja teollisuus uskoo että Zingarelli on oikea henkilö johdattamaan ”Mustan Kukon” viinit jatkossakin menestykseen aina kiristyvässä globaalissa kilpailussa.

Herra Zingarellin tukena ovat Consortion varapresidentit Filippo Mazzei (Marchesi Mazzei) ja  Giovanni Manetti (Fontodi).