Mielenkiintoista seurata Ison-Britannian viinitilastoja, ne ovatkin helpommin saatavissa kuin vastaavat kotimaiset. Saarivaltakunnassa ainoastaan Italian ja Espanjan viinit nostivat päätään ja lisäsivät myyntiää noin 14 % kumpikin. Kun puolestan Etelä-Afrikka, Chile ja Saksan viinit kävivät kaupaksi 15-18 % edellisvuotta vähemmän. Samanlaista laskua näyttää olevan myös samppanjan myynnissä.

Amerikkalainen sex-terapeutti, 

TV-kasvo Dr Ruth Westheimer lanseeraa piakkoin oman viinisortimentinsa. Heinäkuussa New Yorkissa tulee myyntin chardonnay, zinfandel ja cabernet sauvignon lajikkeista tehdyt viinit ja kunkin viinin alkoholiprosentti on 6. Hänen mukaansa pieni määrä viiniä herättää ”mielenkiinnon”.

Espanjan DO Ruedan vuosikerta 2011 on ensimmäistä kertaa luokiteltu alueen erinomaiseksi vuodeksi –erityisen täyteläinen, monivivahteinen ja pitkämakuinen.

Guinness on aloittanut myös snacksien markkinoinnin. Guinness Gourmet Peanuts & Cashews on tullut myyntiin Englannissa. Tuotteiden valmistuksesta vastaa Humdinger.

Englantilaiset viinit

Tiesitkö että Englannissa on 124 viinitilaa jotka tuottavat viiniä 419 palstalta ja niiden keskimääräinen koko on 3,3 ha. Vertailuna vuoden 1984 hehtaarien kokonais-ala oli 325 ha.

Kolme miljoonaa pulloa viiniä, joista 2,4 miljoonaa valkoista ja 611 000 punaista. Yleisimmät rypälelajikkeet chardonnay, pinot noir, bacchus, seyval banc sekä reichensteiner.

Varsinkin Englannin kuohuviinintuottajat ovat saaneet aikaan liikehdintää Ranskan samppanjatalojen suunnalta. Englannin Kuningattaren juhlallisuuksissa nautittiin mm Nyetimber Classic Cuvée 2007 ja toukokuisen viiniarivointien suunnalta kehuja sai Coates & Seelyn Blanc de Blancs – jonka Wine Gang nimesi parhaaksi kuplajuomaksi Lontoon viinimessuilla.

Tästä kaikesta on jo seurannut se että Lanson ja Pommery ovat jo tuoneet markkinoille Union Jack -etikettiset pullot. Lontoon lentokenttien myymälöissä ranskalaiset käyttävät slogania ”Best of British” – joka on herättänyt keskustelua jo ylemmälläkin taholla Lontoossa – onhan pikapuoliin olympialaisten avajaiset.