Kolmannen kerran Tsekin tasavallassa Mikulovin kaupungissa järjestettiin Gourmet Festival. Ideana on että viidessä ravintolassa tai hotellissa on läsnä Tsekinmaan parhaimmat keittiömestarit ja luovat kolmen päivän ajaksi omat ruokalistat ja niiden kanssa nautitaan Moravian alueen viinejä.

Tämän lisäksi Mikulovin linnan puistossa oli rosé-viineillä oma maistelualue jossa ravintolakoulun oppilaat jo varsin asiantuntevasti esittelivät ja maistattivat useita kymmeniä alueen viinejä.

Tämä tapahtuma kiinnostaa tuhansia paikallisia ja vierailevia nautiskelijoita ja organisaation pääjehu on Petr Marcinčák, jolla on viinitilat Tsekinmaalla ja Itävallassa sekä hän omistaa Mikulovissa hotellin ja useita muita bisneksiä.

 

Mikulov visiittiimme kuului myös ainutlaatuinen taidegalleria kokemus ja päivällinen. Hyvä ystäväni Felix Bertschinger kertoi paikasta nimeltään Eat Art Gallery, joka on ainutlaatuinen majatalo, mutta emännän ollessa paikalla siellä on tiedossa myös ehdottoman maistuva päivällinen. Ruokalistaa ei ole vaan siellä syödään mitä emännällä, Wienin yliopiston taiteen professori Jitkalla on on mielessä kokata. Ruoka oli parasta mikä Tsekinmaalla olen syönyt ! Viini aterialla oli suomalaisomisteisen viinitilan tuote Cuvée Muflon 2009. Mehevän samettinen, täyteläinen viini on tuotettu St Laurent, Zweigelt ja Blaufränkisch lajikkeista.