Tasting tilaisuus Tampereen Viinimessuilla 15.4.2012

Jarno Trulli Jarno Bianco Colline Pescaresi IGT

Tilan historia ulottuu 1793 saakka josta saakka tila on tunnettu nimellä Villa Castorani. Tilan loistovuodet kestivät pitkään Raffaele Castoranin ja myöhemmin Antonio Casullin omistuksessa. Kuitenkin vuosikymmenet tila oli rappiolla ja täysin hoitamatta, kunnes vuonna 1999 porukka kaveruksia hankki paikan omakseen – mukana myös Jarno Trulli. 

 

Tilan tuotanto on täysin orgaanista ja kooltaan noin 30 ha.

Viini on tuotettu Trebbiano D'Abruzzo (70%), Malvasia (20%), Cococciola (10%) lajikkeista.

Rehevä oljenkeltainen väriltään. Mausteinen, rypäleinen, sitrusta, vaniljaa ja trooppista hedelmää. Pehmeä, silkkimäinen, mausteinen.

Jarno Trullin viinejä pääsee maistamaan pian myös Viking Linen erikoisristeilyllä jossa tämä entinen F1 kuljettajakin on mukana.

Wayne Gretzky Chardonnay 2007

Jääkiekkofaneille tuttu Wayne Gretzky omistaa viiniviljelykset Kanadan Niagara Fallsin alueella. Hän omistaa myös Torontossa sijaitsevan pub/ravintolan, jonka nimi on Wayne Gretzky's.

Tässä viinissä tuntuu löytyvän persikkaa ja päärynää, sitruunan kuorta ja mineraalisuutta.

Arnold Palmer Chardonnay 2009

Lähes 50 vuotta ammattilaisena pelannut golfin Grand Old Man hankki viinitilan ja ryhtyi yhteistyöhön Mike Moonen kanssa vuonna 2003. 

Mineraalinen viini, josta löytyy vihreää omenaa, greippiä, vaahtokarkkia, kypsää päärynää, hunajamelonioa sekä paahteisuutta.  

Mario Andretti Merlot Napa Valley 2006

Maailmankuulu Italiasta 15 vuotiaana Yhdysvaltoihin muuttanut formulakuski Mario Andretti perusti tämän viinitilan Joe Antoninin kanssa vuonna 1996. Andretti on ainoa kuljettaja joka on voittanut Indianapolis, Daytona sekä F1 tittelit.

Mustikan, appelsiinin ja kirsikan vivahteita, sekä aavistus seetripuuta ja mausteisuutta. Täyteläinen, pehmeä ja maukas viini.

Mike Weir Cabernet Sauvignon-Merlot 2007

Huippugolffari perusti viinitilansa vuonna 2005 ja on muutamassa vuodessa moninkertaistanut viinituotannon. Hänen italialainen isoisänsä teki oman viininsä ja tästä varmaan johtuu että Mike halusi myös jossain vaiheessa päästä samaan.

Tasapainoinen viini on Cabernet Sauvignon / Merlot / Cabernet Franc sekoitus. Keskitäyteläinen  viini on Weirin viinien parhaaksi arvostettu viini. Tämä mausteinen ja etenkin pippurinen viini sopii erinomaisesti lihan ja lampaan kanssa.

Jean Alesi Clos du Hermitage 2005

Avignonin lähellä sijaitseva 3,5 hehtaarin tila on Jean Alesin ja hänen japanilaisen vaimonsa koti. He hankkiivat tämän viinitilan 1990 luvun alussa.

Erittäin tasainen huippuviinituottaja. Vuodesta 2000 saakka Robert Parker on vuosittain antanut tälle viinille 99-93 pistettä.

Viini on Grenache, Syrah ja Mourvedre sekoitus. Syvä, mehevä luumun väri. Hedelmäinen, mukana aavistus tryffeliä, tasapainoinen, hienostunut viini.

Ernie Els Proprietors Blend 2007

Theodor Ernest Els, Etelä-Afrikkalainen huippu golffari. Joitakin vuosia sitten maailman parhaaksi rankattu huippupelaaja on voittanut titteleitä kaikilla mantereilla ja hänet kutsuttiin vuonna 2011 World Golf Hall of Fameen. Hän on pelannut miesten turnauksissa 16 vuoden iästä alkaen.

Stellenboschissa sijaitseva Ernie Els Wines tuottaa huippulaatuisia viinejä. Viinitilan hän osti vuonna 1999.

Tämä viini on usean lajikkeen sekoitus: Cabernet Sauvignon (55%) , Shiraz (22%), Merlot (8%), Malbec (5%), Petit Verdot (5%), Cabernet Franc (5%). Maanläheisiä tuoksuja, mausteisuutta. Täyteläinen, monivivahteinen, mausteinen, aavistuksen ”suolainen”. Hienostuneen elegantti.

Igor Larionov Triple Overtime Playmaker Shiraz 2008

Larionov tuottaa viiniä Kaliforniassa yhdessä Mike Davisin kanssa ja Australian McLaren Valleyssa Jock Harveyn kanssa.

Tässä viinissä mustaherukkaa, tummaa suklaata.

Larionovin motto : “Hockey is my profession, wine is my passion”

Valerie Bure Thirteen Cabernet Sauvignon 2009

Valerie Bure sai kipinän viiniin pelimatkoilla pelatessaan Montreal Canadiensin riveissä. Vanhemmat pelaajat tarjosivat tulokkaalle suun mukaisia viinejä. Ensin ostamalla ja keräilemällä alkanut harrastus muuttui vuosien saatossa liiketoiminnaksi.

Tämä Red Barn viinipalstan Cabernet Sauvignon on täyteläinen, monivivahteinen viini jossa mokkaa, mustaherukkaa ja mustikkaa. Silkkiset tanniinit, konsentroitunut viini jossa todella pitkä jälkimaku. Viiniä on tuotettu 395 laatikollista.