Tasting tilaisuus Tampereen Viinimessuilla 14.4.2012

Julkimoviinit pitää jakaa kahteen kastiin. Omana ryhmänään ne jotka myyvät tuotemerkkinsä ja nimensä pullojen etikettiin ja sitten ne jotka aivan oikeasti omistavat viinitilan tai osan siitä ja ovat näin viinintuottajia. Minä keskityn ainoastaan niihin henkilöihin jotka omistavat viinitilansa.

Blues Brothers Dan Aykroyd Discovery Series Sauvignon Blanc 2011

Tämä tila sijaitsee Niagara putouksilla Kanadassa. Tämä Blues Brothers, Ghostbusters tähti on ollut jo vuosia viinitilallinen. Yksi Kanadassa ja toinen Yhdysvaltojen länsirannikolla.

Viini oli varsin raikas mutta kuitenkin pehmeän hapokas. Nautinnollinen kesäviini.

Bob Dylan Fattoria le Terrazze IGT Visions of J 2006

 

Bob Dylan on ollut tämän viinitilan osakkaana vuodesta 2001. Tila on ollut vuodesta 1882 Ternin perheen omistama ja sijaitsee Marchessa, Italiassa.

Visions of J on nimetty Dylanin musiikin mukaan ja viini on tuotettu yksinomaan Montepulciano lajikkeesta.

Viini on kukkainen tuoksultaan, mausteinen maultaan ja hyvin elegantti.

Bob Dylan Fattoria le Terrazze IGT Chaos 2007

Viini tuotettu Montepulciano (50%), Merlot (25 %) ja Syrah (25%) lajikkeista. Syvän rubiini väriltään, kypsää hedelmää,  aavistus vaniljaa täyteläinen, samettisen tasapainoinen.

Sir Cliff Richard Vida Nova Tinto 2008

Aatelisella Suomessakin useita kertoja käyneellä viinitilallisella on ollut tämä Adega do Cantor viinitila jo vuodesta 1996. Tila sijaitsee Algarvessa.

Tähän viiniin on paikallisten portugalilaisten lajikkeiden lisäksi lisätty Shiraz rypäleen mehua tuomaan jämäkkyyttä. Aluksi viini hieman kitkerä mutta avautuessaan paremman makuinen.

Gerard Depardieu Chateau de Tigné  Anjou Rouge  Cuvée Cyrano 2001

Viinituotannon moniottelija Gerard Depardieu hallitsee viinitiloja myös muualla Ranskassa (Bordeaux ja Languedoc), Italiassa, Espanjassa, Algeriassa, Marokossa, Argentiinassa.  Ja hänellä on ravintola Le Fontaine Gaillon, joka sijaitsee 500 metriä Pariisin Opérasta.

Château de Tigné viinitilan Anjoussa hän hankki jo vuonna 1989. Kaikkiaan täällä tuotetaan 12 eri palstaviiniä ja  kokonaistuotanto on 350 000 pulloa.

Tilan hallinta ja työt ovat kellarimestari Philippe Polleaun käsissä. Hän on työskennellyt Depardieun kanssa reilut 20 vuotta.

Francis Ford Coppola Rubicon Estate Captain´s Reserve Cabernet Sauvignon 2007

Francis Ford Coppola ei varmaankaan tarvitse esittelyä – tämä ”Kummisetä” –ohjaaja hankki entisen suomalaisomisteisen (Inglenook-Niebaum-Coppola) viinitilan jo vuonna 1975. Francis ja vaimonsa Eleanorin hankinta oli alunperin heidän ”kesämökkinsä”, joskin varsin pian he ryhtyivät suurten investointien kautta tuottamaan huippuviiniä.

Nykyään yritys tunnetaan alkuperäisellä Inglenook Estate nimellä.

Viini on syvän purppura väriltään. Tuoksussa kutkuttavia villimarjoja, kirsikkaa, mausteisuutta ja myös maanläheisiä tuoksuja. Mehevän täyteläinen maultaan. Napa laakson yksi parhaista vuosikerrroista.

Blues Brothers Dan Aykroyd Discovery Series Ice wine 2007

Päätimme tilaisuuden varsin mielenkiintoiseen ja maukkaaseen ns jääviiniin. Tämä on melko ainutlaatuinen viini sillä se on tuotettu Cabernet Franc lajikkeesta.

Todella maukas, hapokkuuden ja makeuden tasapaino erinomainen. Jälkimaku pitkä.