Messujen ohjelmassa melkoinen määrä ohjattuja viininmaistamistilaisuuksia!

Päivittäisten viinin peruskurssien lisäksi on esimerkiksi seuraaviin viinipruuveihin on mahdollisuus osallistua. Tarkemmat tiedot www.tampereenviinimessut.fi sivuilla.

Perjantai

The Grenache of Roussillon ja maailmankuulu

viini- ja ruokakirjailija, journalisti André Dominé tutustuttaa Etelä-Ranskan Grenache lajikkeeseen. Luento on englanninkielinen. André on pääjehu myös muutaman kilon painoisen VIINI kirjan tekemisessä samoin kuin keittiökirjojen Culinaria Ranska ja Culinaria Europe. Hän kirjoittaa kirjoihinsa nimmareita messujen aikana.

Mika Vanne avaa aistejamme Viini ja suklaa luennon ja maistamisen yhteydessä. Mika on yksi maamme johtavia viiniasiantuntijoita.

Myös Rhonen viineistä ja rypäleistä läsnäolijat saavat hyvän kokonaiskuvan Mika Vanteen ohjaamassa rennossa viininmaistamistilaisuudessa.

Perjantain päättää Timo Jokisen kokoama viininmaistamistunti, jossa maistellaan Suomalaisomisteisten ja -taustaisten viinitilojen parhaimmistoa. Mukana mm Italian Candialle, Espanjan La Molineta, Ranskan Domaine de Taillas, Ukrainan Inkerman, Yhdysvaltojen Kukkula ja Kynsi. Nyt mukaan kuulemaan kaikkien näiden tilojen tarina ja samalla maistamaan heidän viinejään.

Lauantai

New Latitude Wines on maistamistilaisuus jossa käydään läpi Aasian maiden viinituotantoa ja samalla tutustutaan aistiemme kautta Intian, Kiinan ja Thaimaan viineihin. Eikö olekin ihmeellistä että kyseisissä kehittyvissä ja turistien suosimissa maissa tuotetaan viiniä! Ja vieläpä oikein hyvin kyseisten maiden ruokiin sopivia.

Brasilia on viinintuottajien yksi nopeimmin kehittyvä maa - ja asiaa edesautavat varmaan nekin seikat että maassa järjestetään tulevina vuosina niin jalkapallon MM-kisat kuin myös Olympialaiset. Brasiliassa pitkään asunut Tuija Isique Saari kertoo kepeästi maasta ja sen viineistä.

Grands Crus of Roussillon from the Fenouillèdes and the Val d´Agly on teemana kun André Dominé maistattaa alueen Grand Cru viinejä.

Argentiinan suurlähettiläs on paikalla kun maistamme Torrontes ja Malbec lajikkeista tuotettuja viinejä. Luomme katsauksen maan viinituotantoalueisiin ja teemme havaintoja miten merenpinnasta korkealla sijaitsevat viljelykset menestyvät ja millaista viiniä sieltä saadaan.

André Dominé on äänessä myös kun laseissa on maisteltavana Chateauneuf-du-Pape viinit Etelä-Ranskasta.

Päivän päättää Musiikki ja elokuvat teemainen viinitasting. Tässä tilaisuudessa maistellaan viinejä ainakin Francis Ford Coppolan tilalta (Captain´s Reserve), Blues Brother Dan Aykroydin (Cabernet Franc Ice Wine), Gerard Depardieun (Cuvee Cyrano), Bob Dylanin, Stingin, Sir Cliff Richardin viinejä.

Sunnuntai

Messujen viimeisenä päivänä maistamme ensimmäisessä tastingissä Toskanan Chiantin kuuden eri luokitusalueen viiniä ja Seleccion sekä Riserva laaduista.

Samppanjakoulussa Essi Avellan, MW johdattaa samppanjan jaloon maailmaan ja hän myös tämän jälkeen signeeraa uusinta kirjaansa messuosastolla.

Katsaus Soave viineihin saadaan tässä tilaisuudessa ja kaikille läsnäolijoille luvassa myös kirja "Soave and Asian Food: An Ideal Match".

Ravintola C´n Christina Suominen johdattaa omassa osiossaan läsnäolijat Amarone della Valpolicella viiniin, sen valmistukseen ja kutkuttaviin makuihin.

Päivän ja messujen ohjelman päättää entisten ja nykyisten huippu-urheiljoiden omistamien viinitilojen tuotteiden tasting. Mukana on hyvä katsaus autourheilun, golfin ja jääkiekon mestareiden viinitilojen aikaansaamia tuotteita. Maistelussa mukana Mario Andrettin, Jean Alesin, Jarno Trullin, Arnold Palmerin, Mike Weirin, Ernie Elsin, Wayne Gretzkyn, Valeri Buren sekä Igor Larionovin viinit.

Lisätiedot ja paikkavaraukset sekä liput kannattaa tehdä hyvissä ajoin www.tampereenviinimessut.fi sivustolla. Kaikkiin tilaisuuksiin rajallinen määrä lippuja.